Cardiff-trainer ontloopt schorsing na felle kritiek op arbitrage

1 mei 2019, 20:04

De Engelse voetbalbond FA heeft woensdag bekendgemaakt Neil Warnock niet te schorsen voor zijn uitlatingen na de verloren wedstrijd tegen Chelsea (1-2). De trainer van Cardiff City uitte na de verliespartij felle kritiek op de arbitrage. Warnock krijgt wel een boete van omgerekend 23.000 euro opgelegd.

Cardiff leek tegen Chelsea de volle buit te pakken, tot een paar minuten voor tijd César Azpilicueta - in buitenspelpositie - de stand gelijktrok. Ook was Warnock ontstemd over het feit dat zijn ploeg tot twee keer toe geen strafschop kreeg en Antonio Rüdiger voor het onderuithalen van een doorgebroken speler slechts een gele kaart ontving. Cardiff ging door een laat doelpunt van Ruben Loftus-Cheek uiteindelijk met 1-2 onderuit.

"De grootste en beste competitie ter wereld, met misschien wel de slechtste scheidsrechters", zei hij tegen de BBC. "Tegen grote ploegen heb je een VAR nodig. Grote beslissingen zijn niet in ons voordeel. Maar als je niet kunt zien dat dit (de goal van Azpilicueta, red.) buitenspel was... Waar zijn we dan mee bezig?"

Lees ookEngelse arbitrage wekt woede: "Misschien slechtste ter wereld"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen