Pechvogel Musonda gaat uit van langer verblijf bij Vitesse

Pechvogel Musonda gaat uit van langer verblijf bij Vitesse

1 mei 2019 – Charly Musonda is Vitesse door een zwareknieblessure nog niet van dienst geweest, maar kan de Arnhemmers mogelijk toch nog helpen in de strijd om een Europees ticket. De 22-jarige Belg is door Chelsea voor het slotstuk van het seizoen naar Arnhem gestuurd, meldt De Gelderlander. Mogelijk wordt Musonda ook volgend jaar verhuurd aan de Eredivisionist.Musonda raakte in de voorbereiding op het seizoen zwaar geblesseerd. Voor zijn revalidatie keerde hij terug naar Londen, waar het hersteltraject langer duurde dan was voorzien. Inmiddels is Musonda terug bij Vitesse, al zal hij niet direct inzetbaar zijn. "Ik voel me fit. De knie voelt goed. Ik moet nu optrainen", aldus het Belgische talent.

De van Chelsea gehuurde aanvaller traint nog niet dagelijks, laat trainer Leonid Slutsky weten. "We kijken hoe we hem steeds meer kunnen belasten. We hopen Charly er in de play-offs nog bij te hebben. Maar we zijn voorzichtig. Hij heeft door die knieblessure een jaar niet gevoetbald", vertelt de Russische oefenmeester.

Vitesse heeft dit seizoen weinig plezier gehad aan Musonda, maar mogelijk trekt de Belg volgend seizoen alsnog vaak het geel-zwarte shirt aan. "Dat is wel de bedoeling", zegt hij. "Al is de deal nog niet rond."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019