Willem II
1 – 1
FC Emmen
Heracles Almelo
0 – 0
Vitesse

Ten Hag dubt nog over zijn opstelling voor bekerfinale

Ten Hag dubt nog over zijn opstelling voor bekerfinale

1 mei 2019 – Tussen de Champions League-wedstrijden tegen Tottenham Hotspur door speelt Ajax zondag de bekerfinale tegen Willem II. Hoewel sommige Ajacieden wat kleine pijntjes hebben overgehouden aan de wedstrijd in Londen, verwacht trainer Erik ten Hag dat hij in De Kuip over een fitte selectie kan beschikken. Dat wil echter nog niet zeggen dat de trainer zijn sterkste elf opstelt.Slechts drie dagen na de bekerfinale staat alweer de volgende ontmoeting met Tottenham Hotspur op het programma. Dat kan voor Ten Hag reden zijn om voor wat andere spelers te kiezen. "We zullen heel goed kijken hoe de spelers ervoor staan, daarbij kijken we ook naar de tegenstander. Met de staf bepalen we welke elf spelers we eruit pikken", vertelt de trainer in gesprek met Ajax TV.

Hoewel de Champions League en de landstitel nog wat belangrijker zijn, wil Ten Hag ook dolgraag de KNVB Beker winnen. "We hebben het hele jaar gestreden voor voor zilverwerk. Zondag hebben we de kans de eerste prijs binnen te halen. Er zijn bij ons in de selectie veel spelers die nog niet zo heel veel hebben gewonnen, voor sommigen wordt het misschien wel hun eerste prijs. Het is dus een ontzettend belangrijke wedstrijd voor ons en ik denk dat iedereen graag wil aantreden."

Daags na de gewonnen wedstrijd Londen (0-1) heeft Ten Hag de focus al verlegd van Tottenham naar Willem II. "Volgende week gaan we verder. We richten ons nu op de bekerfinale. Ik snap dat de hele wereld om ons heen nog steeds bezig is met de halve finale van de Champions League, maar voor ons komt nu de volgende opdracht: Willem II."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019