Nederlands getint Mechelen stunt en wint Croky Cup

Nederlands getint Mechelen stunt en wint Croky Cup

1 mei 2019 – KV Mechelen heeft woensdagmiddag voor een enorme stunt gezorgd door het Belgische bekertoernooi te winnen. In de finale was de tweedeklasser met 1-2 te sterk voor KAA Gent. Bij Mechelen deden de Nederlanders Michael Verrips, Lucas Bijker en Arjan Swinkels de hele wedstrijd mee. Als bekerwinnaar plaatst Mechelen zich in principe voor de groepsfase van de Europa League, al is het nog onzeker of de Belgische club volgend jaar daadwerkelijk Europees voetbal mag spelen.Het topseizoen van Mechelen - dat ook al kampioen werd in de Eerste Klasse B - krijgt mogelijk een heel vervelend einde. De club wordt namelijk beschuldigd van omkoping. Als straf wil de Belgische voetbalbond de promotie naar het hoogste niveau ongedaan maken. Als dat gebeurt, dan mag Mechelen - ondanks de bekerwinst - volgend seizoen niet in de Europa League uitkomen.

Ondanks de zware straf die Mechelen boven het hoofd hangt, maakte Malinwa het bekersprookje compleet door  KAA Gent - nummer zes van de Eerste Klasse A - te verslaan. De club uit Gent kwam via Jean-Luc Dompe nog wel op voorsprong, maar vervolgens trok de Nederlandse getinte ploeg de wedstrijd naar zich toe. Nikola Storm maakte vlak voor rust de gelijkmaker, waarna German Mera na een uur voor de winnende 1-2 tekende.

Voor Mechelen zit het seizoen er na de bekerfinale op. Gent hoopt in de resterende vier wedstrijden van de play-offs om de Belgische titel alsnog Europees voetbal af te dwingen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019