Koster verwacht fitte selectie voor bekerfinale te hebben

Koster verwacht fitte selectie voor bekerfinale te hebben

1 mei 2019 – Adrie Koster heeft goede hoop dat hij zondag in de finale van de KNVB Beker tegen Ajax kan beschikken over een fitte selectie. Alleen achter de naam van doelman Timon Wellenreuther staat nog een vraagteken. "Maar dat ziet er ook redelijk uit", aldus de 64-jarige coach van de Tilburgers.Willem II kan op flink wat aandacht rekenen nu de bekerfinale nadert. "Het begin van de week is extreem druk, maar dat is mooi. Dat je de aandacht krijgt die je ook verdient op dit moment. Maar na vandaag is het ook afgelopen. Dan gaat de volle focus op Ajax", vertelt de trainer in gesprek met het Brabants Dagblad.

Uit ervaring weet Koster dat de spelers van Willem II iets unieks staat te wachten. "Dat maak je niet vaak mee. Je moet er vol voor gaan, maar ook van genieten. Met gezonde energie moet je de wedstrijd ingaan", aldus de coach, die dinsdag met bovengemiddeld veel interesse naar Tottenham Hotspur - Ajax keek. "Ik kijk wat er heel goed gaat bij Ajax, maar ook hoe een tegenstander speelt. Al denk ik dat wij als Willem II weinig geheimen hebben voor Ajax, maar andersom ook. En wij kennen Ajax ook door en door en weten waar hun kracht ligt."

Hoewel Ajax de torenhoge favoriet is om het bekertoernooi te winnen, acht Koster zijn ploeg zeker niet kansloos. "We moeten het maximale geven. Om een kans te hebben moet je top zijn, maar dat sluiten we ook niet uit", vervolgt de trainer, die de tegenstander van zondag indrukwekkend vindt. "Voor ons is Ajax nog steeds Ajax, maar dit is wel een heel erg goede ploeg. Die het ook verdomd goed doet in de Champions League. Ze oogsten heel veel waardering in heel Europa en over de hele wereld. Ook door de manier waarop. Daar kan je enkel een diepe buiging voor maken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019