PEC liever niet in piramide vanwege plannen nieuwe competitie

PEC liever niet in piramide vanwege plannen nieuwe competitie

1 mei 2019 – PEC Zwolle ziet af van toetreding tot de voetbalpiramide vanwege de mogelijke komst van een Onder 21-competitie. Dat meldt Voetbal International. In deze nieuwe competitie krijgen jonge spelers langer de kans zich te ontwikkelen, omdat ze meer weerstand krijgen tegen leeftijdsgenoten. "En dat is voor ons veel aantrekkelijker", reageert PEC's technisch directeur Gerard Nijkamp. Huidige jeugdcompetities lopen in het huidige voetballandschap tot Onder 19.Volgens Nijkamp zorgt een plek een Onder 21-competitie voor een 'veel betere' doorstroming vanuit de jeugdopleiding. "Daarnaast maak je ook minder kosten. Wij overwegen dan ook sterk ons bij deze competitie aan te sluiten", laat hij weten aan VI.

In januari wilde PEC nog alles in het werk stellen om toe te treden tot de voetbalpiramide. Daarvoor moesten negen (!) spelers vertrekken en wilde de club een kwaliteitsslag maken door reservespelers van de A-selectie toe te voegen aan Jong PEC Zwolle, om zo te promoveren naar de Derde Divisie (lees: toetreding tot piramide).

Met de plannen voor de Onder 21-competitie hangt de vlag er nu anders bij. Wanneer iedereen goedkeuring geeft, gaat deze competitie in het seizoen 2020/2021 van start. De meeste clubs zouden positief zijn over de plannen. "Inmiddels hebben we een eerste ronde langs alle clubs gemaakt. In juni hopen we het één en ander te formaliseren", aldus Art Langeler, de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB.

Nijkamp vermoedt dat de beloftencompetitie verdwijnt als het nieuwe initiatief van de grond komt. Een probleem dat wél blijft, is dat spelers ouder dan 21 jaar die niet in de hoofdmacht spelen, nog steeds geen team hebben.

Lees ook: 'PEC Zwolle komt terug op besluit: club wil piramide (nog) niet in'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019