Nederlandse keeper Verrips tussen hoop en vrees bij Mechelen

Nederlandse keeper Verrips tussen hoop en vrees bij Mechelen

1 mei 2019 – Als keeper van KV Mechelen leeft doelman Michael Verrips (op archiefbeeld voor Sparta) tussen hoop en vrees. De 22-jarige Arnhemmer promoveerde dit seizoen al naar de hoogste afdeling van België en kan hij woensdagmiddag de beker winnen. Ondertussen hangt Operatie Propere Handen boven Mechelen. De bond eiste al dat de promotie ongedaan moet worden gemaakt.Mechelen wordt beschuldigd van omkoping. Om degradatie te voorkomen zou de club een poging hebben gedaan om een wedstrijd tegen Waasland-Beveren te beïnvloeden. "Ik kan er weinig over zeggen, alles gebeurt buiten mij om", zegt Verrips, die toen nog niet voor Malinwa speelde, tegen De Gelderlander. "Het overschaduwt wel een beetje het seizoen. We zijn kampioen, winnen misschien de beker. Maar we weten niet welke beloning we daarvoor krijgen."

Sportief is het een geweldig seizoen voor Verrips. Na zijn vertrek bij Sparta begon hij dit seizoen als reservedoelman van Mechelen, maar groeide hij snel uit tot uitblinkende basisspeler. Mede dankzij hem promoveerde Mechelen al naar de Eerste Klasse van België en staat vanmiddag de bekerfinale voor de deur. Tegenstander is KAA Gent, de club die in de winter belangstelling toonde voor Verrips. "Natuurlijk ben ik gevleid door die interesse, maar het voelt niet alsof ik nu mezelf extra moet bewijzen. Ik wil in de finale vooral laten zien dat ik klaar ben voor dit soort grote wedstrijden."

Wanneer Mechelen de beker wint, speelt het volgend seizoen in de groepsfase van de Europa League. Echter wil Verrips vertrekken als Mechelen inderdaad op het tweede niveau moet blijven spelen. "Ik ben ambitieus. Ik ga niet nog een jaar in de eerste klasse B spelen. Maar als we promoveren, blijf ik heel graag. Het is echt een geweldige club."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019

  3. vrijdag 23 augustus 2019