Veltman over de druk: "Had niet het gevoel dat ze zouden scoren"

Veltman over de druk: "Had niet het gevoel dat ze zouden scoren"

1 mei 2019 – Hoewel Tottenham Hotspur dinsdagavond ging pompen of verzuipen in de wedstrijd tegen Ajax in de tweede helft bij de 0-1 achterstand, had Joël Veltman niet het gevoel dat de Amsterdammers het duel nog uit handen zouden geven. De rechtsback zag dat de Engelsen nooit echt gevaarlijk werden, ondanks de druk naar voren. "Ik had niet het gevoel dat ze zouden scoren."



Dat vertelde hij tegenover De Telegraaf over de druk van de thuisploeg, die vooral gevaarlijk probeerde te worden met de lange bal naar spits Fernando Llorente. "Het was typisch Engels voetbal in de tweede helft. Zij speelden veel de lang bal, maar wij waren aan de andere kant het gevaarlijkst. Ze waren niet echt gevaarlijk, het was voor hun meer hopen dat een tweede bal een keer goed zou vallen."

Verder werd Veltman gevraagd naar de botsing tussen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en keeper Andre Onana. "Andre kwam uit en nam Toby en Jan mee. Het was akelig om te zien, overal lag bloed. Toen hij langs de zijlijn stond, dacht ik dat hij verder zou gaan. Maar het ging niet meer, hij viel half flauw, leek het."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019