Onana in botsing met Vertonghen: "Ik raakte hem op zijn hoofd"

Onana in botsing met Vertonghen: "Ik raakte hem op zijn hoofd"

1 mei 2019 – André Onana kwam dinsdag in botsing met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Waar de Ajax-doelman en Alderweireld de wedstrijd konden vervolgen, daar moest Vertonghen de strijd staken. Onder het bloed verliet de Belg het veld. "Ik raakte de bal. Toen raakte ik hem op zijn hoofd", zegt Onana."Het hoort bij mijn werk. Ik kon niks anders doen. Het is heel erg jammer voor hem dat dit is gebeurd", vervolgt de Kameroener tegenover AT5. Tot opluchting van iedereen valt de schade waarschijnlijk mee bij Vertonghen. Hij heeft niets gebroken en is er ook geen sprake van een hersenschudding.

Onana kwam in het splinternieuwe Tottenham Hotspur Stadium nooit echt in de problemen. "Ik probeer altijd de nul te houden. De jongens hadden er natuurlijk al één gescoord. Ik hoopte op nog een doelpunt. We wilden er gewoon geen tegen krijgen. Daar was ik vol op gefocust. Ook de verdediging deed het goed, we verdedigden goed. We kunnen blij zijn. De nul houden doen we met zijn allen."

Met de eerste halve finale tegen Spurs achter de rug, gaat de blik van Ajax straks op de bekerfinale van zondag tegen Willem II. "Ik denk er wel aan, maar rustig aan. We hebben net deze topwedstrijd gespeeld. We gaan nu eerst uitrusten. In Amsterdam gaan we het weer over de finale hebben. We moeten sterk zijn en vooruitkijken."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019