Gisteren gemist: Ajax ruikt CL-finale, schade Vertonghen valt mee

1 mei 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 30 april.

Ajax zet in Londen reuzenstap richting Champions League-finale

Ajax heeft dinsdagavond een enorme stap gezet richting de finale van de Champions League door met 0-1 te winnen van Tottenham Hotspur. Een ijzersterk begin van de Amsterdammers leidde tot een vroege openingsgoal van Donny van de Beek, die vervolgens met verve werd verdedigd. Volgende week woensdag treffen de teams elkaar voor de returnwedstrijd in Amsterdam.

Vertonghen: niets gebroken en ook geen hersenschudding

De schade bij Jan Vertonghen lijkt mee te vallen. In het Champions League-duel met Ajax viel hij in de eerste helft uit met een hoofdblessure. Na afloop liet de Belg weten dat er niets is gebroken en dat er ook geen sprake is van een hersenschudding. Volgens Vertonghen is hij in orde.

Ten Hag: "Volgende week zullen we beter moeten"

Erik ten Hag stond na de 0-1 overwinning van Ajax tegen Tottenham Hotspur met gemengde gevoelens de pers te woord. Enerzijds is hij heel blij met de zege, anderzijds vindt de trainer dat zijn ploeg zichzelf een betere uitgangspositie had kunnen verschaffen. Ook denkt hij dat Ajax tijdens de returnwedstrijd in Amsterdam beter moet spelen dan in Londen.

PSV haalt transfervrije verdediger De Haas op bij AZ

PSV heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Justin de Haas, die transfervrij overkomt van AZ. De negentienjarige verdediger zette dinsdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2021 in Eindhoven houdt. De Haas zal in eerste instantie aansluiten bij de beloftenploeg.

Paris Saint-Germain spoelt bekerkater niet weg in Montpellier

Het is Paris Saint-Germain niet gelukt om zich sportief te revancheren voor de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes. Op bezoek bij Montpellier ging de kampioen van Frankrijk dinsdagavond met 3-2 onderuit. De nummer zes van de Ligue 1 kwam tot twee keer toe terug van een achterstand en maakte een paar minuten voor tijd de winnende goal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen