Ten Hag: "Volgende week zullen we beter moeten"

30 april 2019, 23:52

Erik ten Hag stond na de 0-1 overwinning van Ajax tegen Tottenham Hotspur met gemengde gevoelens de pers te woord. Enerzijds was hij heel blij met de zege, anderzijds vond de trainer dat zijn ploeg zichzelf een betere uitgangspositie had kunnen verschaffen. Ook denkt hij dat Ajax tijdens de returnwedstrijd in Amsterdam beter moet spelen dan in Londen.

"Het team heeft gevochten als leeuwen. In de eerste fase hebben we heel erg goed gevoetbald en een heel erg goede goal gemaakt. In die fase hebben we totaal gedomineerd, maar in het verloop van de wedstrijd zijn we vergeten te voetballen. Ik denk dat er meer in zat", aldus de coach van Ajax in gesprek met Veronica.

In de laatste fase van de eerste helft en na rust speelde Ajax minder goed dan in het eerste deel van de wedstrijd. "Dat heeft ook met de tegenstander te maken. Zij brengen ongelooflijke power op het veld en wij gaan mee in dat spel. Dat hebben de jongens goed gedaan, maar aan de bal hadden we wat rustiger kunnen zijn", vervolgde Ten Hag. Spurs schakelde na het uitvallen van Jan Vertonghen over naar een ander systeem. "Daar hebben we op geanticipeerd in de rust en ik denk dat het daarna defensief beter stond, maar aan de bal hadden we meer kunnen brengen."

Ajax moest diep gaan

Ten Hag zegt dat zijn ploeg diep is gegaan in Londen. "Het heeft ontzettend veel kracht gekost. Dat was een beetje onnodig. Als we langer aan de bal blijven, dan kunnen we meer de rust bewaren en hoeven we minder te lopen. Die ruimtes lagen er. Het was een kwestie van de bal van kant naar kant te spelen. Dat deden we onvoldoende. Desalniettemin is het een heel goede prestatie."

Al met al is de Ajax-trainer tevreden met de knappe overwinning in de halve finale van de Champions League. "We staan halverwege, zo moet je dat benoemen. Natuurlijk is het een goede uitgangspositie, maar we zullen volgende week beter moeten dan vandaag."

Van de Beek

Maker van het enige doelpunt van de wedstrijd was Donny van de Beek, die puik speelde. "Hij was ontzettend goed en is ontzettend belangrijk in het scoren en in de eindfase van de aanvallen, maar ook in het defensieve. Hij legt onvoorstelbaar veel meters af, wint onvoorstelbaar veel duels, is belangrijk in de pressing en belangrijk in het winnen van de tweede ballen", kreeg de middenvelder de complimenten van zijn trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen