Matchwinner Van de Beek: "Thuis moeten wij het afmaken"

30 april 2019, 23:37

Donny van de Beek heeft Ajax met zijn doelpunt goed op weg geholpen naar de finale van de Champions League. De matchwinner vindt nu dat de Amsterdammers het thuis af moeten maken tegen Tottenham Hotspur. "We houden het hier op 0-1 en dat is een goede uitgangspositie", klinkt de uitblinker tevreden.

"De eerste helft speelden we goed, vooral de eerste dertig minuten", zegt Van de Beek tegen Veronica. "De tweede helft was lastig, omdat zij tactische omzettingen hadden. Daar kregen we moeite mee, we speelden niet ons eigen spel. Anderzijds konden we ook nog zo de 2-0 maken met Davis Neres (hij raakte de paal, red.). Dat gebeurde niet, maar thuis moeten wij het afmaken."

Van de Beek weet ook dat de return pittig gaat worden. Immers, Tottenham heeft sterspeler Heung-min Son dan weer terug van een schorsing. "We gaan ons goed voorbereiden en moeten zorgen dat het publiek erachter komt, dat scheelt ook een hoop. We moeten weer aan voetballen komen zoals in de eerste dertig minuten, dat was heel goed."

Zelf gaf Van de Beek Ajax de beloning voor de goede openingsfase. Na goed voorbereidend werk van Hakim Ziyech rondde hij rustig af. "Hakim gaf de bal goed mee. Ik wachtte tot de keeper naar de grond ging en schoot binnen. Ik hoop dat dit genoeg is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen