De Ligt zeer tevreden: "Een heel goede uitgangspositie"

30 april 2019, 23:27

Matthijs de Ligt is zeer tevreden met de 0-1 overwinning van Ajax op bezoek bij Tottenham Hotspur. De aanvoerder beseft echter dat finaleplaats van de Champions League nog niet binnen is. "Dit is nog maar één wedstrijd, maar dit is een heel goede uitgangspositie", aldus de centrale verdediger.

Door een vroeg doelpunt van Donny van de Beek zegevierden de Amsterdammers in het nieuwe stadion van de Spurs. "Een uitgoal is het belangrijkste. Als die bal van David (Neres, red.) niet op de paal gaat, dan zit je er nog lekkerder in. Maar al met al denk ik dat je met een 0-1 overwinning best tevreden mag zijn", zegt de captain in gesprek met Veronica.

Na rust werd Tottenham sterker en Ajax op de eigen helft teruggedrongen. "Je weet dat Tottenham ook wat gaat doen", zegt De Ligt. "Zij spelen voornamelijk de lange bal op Llorente, dan is het moeilijk om druk te zetten. Ik vond dat we de eerste helft erg goed speelden. We lieten de bal gaan en zij kwamen er eigenlijk niet aan. Vanaf een minuut of twintig vonden we niet meer de vrije man en werd meer de lange bal gespeeld. Dusan heeft voorin gestreden, voor de tweede bal hebben we gestreden en uiteindelijk is het een vechtwedstrijd geworden."

De Ligt vindt dat de Engelse ploeg niet onderschat moet worden. "Wij doen in Nederland net alsof Tottenham een of andere B-ploeg is waar we zomaar overheen lopen, maar als je ziet wat voor tempo zijn spelen en wat voor spelers zij hebben… wij weten zelf wel beter. Vandaag waren we op en top scherp en hebben we toch de overwinning geboekt", gaat de jonge aanvoerder van Ajax verder.

Ajax werd in tegenstelling tot de andere knock-outrondes tegen Tottenham vaak in de favorietenrol geschoven. "Daar hebben we ons voor afgesloten. Natuurlijk, het is misschien lekkerder om als underdog de wedstrijd in te gaan, want zo hebben we het ook tegen Juventus, Real Madrid en Bayern München gedaan. Dan zag je dat we onze beste wedstrijden speelden. In deze wedstrijd hebben we gezien dat Tottenham een heel goede ploeg is en we moesten strijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen