Paris Saint-Germain spoelt bekerkater niet weg in Montpellier

30 april 2019, 20:53

Het is Paris Saint-Germain niet gelukt om zich sportief te revancheren voor de verloren bekerfinale tegen Stade Rennes. Op bezoek bij Montpellier ging de kampioen van Frankrijk dinsdagavond met 3-2 onderuit. De nummer zes van de Ligue 1 kwam tot twee keer toe terug van een achterstand en maakte een paar minuten voor tijd de winnende goal.

Afgelopen zaterdag ging het ook al mis voor PSG, dat na het winnen van de landstitel beslag hoopte te leggen op de Coupe de France. In de eindstrijd van het belangrijkste Franse bekertoernooi gaven de Parijzenaars een 0-2 voorsprong weg en grepen zij na een strafschoppenserie naast een tweede trofee. Diep in de blessuretijd pakte Kylian Mbappé een rode kaart voor een harde overtreding. Hij miste door een schorsing het uitduel met Montpellier.

Zonder de geschorste Mbappé en de geblesseerde Edinson Cavani trad Paris Saint-Germain dinsdag aan in Montpellier. Binnen twintig minuten hadden beide teams in het verkeerde goal gescoord. Ambroise Oyongo maakte per ongeluk de 0-1, Presnel Kimpembe verschalkte vervolgens aan de andere kant Gianluigi Buffon. Na rust kwam PSG via Ángel Di María weer op voorsprong, waarna Andy Delort tien minuten voor tijd voor de 2-2 tekende. Souleymane Camara maakte vervolgens vijf minuten voor tijd de winnende 3-2.

Denk je dat Lasse Schöne vanavond een vrije trap binnen knalt? Zet in en win 10 keer je inzet terug!