Ajax met Veltman als rechtsback, Mazraoui zit op de bank

30 april 2019, 19:50   Bijgewerkt: 30 april 2019, 20:48

Joël Veltman krijgt tegen Tottenham Hotspur de voorkeur boven Noussair Mazraoui. Veltman speelde tegen Juventus al beide keren op de rechtsbackpositie, evenals in de laatste Eredivisie-duels. In die wedstrijden was Mazraoui om verschillende redenen niet beschikbaar. Voor het treffen waren beiden inzetbaar en is de keuze gevallen op Veltman. Verder speelt Ajax met de bekende namen.

Mazraoui raakte in de return tegen Juventus geblesseerd aan zijn enkel, toen hij als vervanger van de geschorste Nicolas Tagliafico op de linksbackpositie speelde. Door zijn blessure ontbrak de Marokkaan in de competitiewedstrijden tegen FC Groningen en Vitesse. Tijdens het heenduel met Juventus zat Mazraoui zelf een schorsing uit. Veltman, die lang blessureleed kende, speelde al die wedstrijden verdienstelijk.

De andere namen die Ten Hag het veld instuurt, zijn de gebruikelijke. Dat betekent dat Dusan Tadic wederom in de spits speelt en Tagliafico ten opzichte van de wedstrijd tegen Juventus terug is in de basis. Op de Ajax-bank zitten naast Mazraoui Bruno Varela, Daley Sinkgraven, Klaas-Jan Huntelaar, Lisandro Magallan, Kasper Dolberg en Dani de Wit.

De opstellingen

Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, Rose;  Wanyama, Eriksen, Alli; Lucas Moura, Llorente

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres

Denk jij dat Ziyech en Tadic scoren? Zet in bij TOTO en win bijna acht keer je inzet terug

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen