Klopp ziet Liverpool qua niveau steeds dichter bij Barça komen

30 april 2019, 19:33

Jürgen Klopp is heel benieuwd hoe zijn Liverpool het woensdagavond doet tegen FC Barcelona. De trainer van The Reds schuift de kampioen uit Spanje in de favorietenrol, maar stelt dat zijn ploeg het niveau van de tegenstander nadert. Derhalve acht hij Liverpool zeker niet kansloos tegen Barça.

"Men zegt weleens dat FC Barcelona niet zo goed is als voorheen. Kom op, analyseer ze eens: ze hebben een heel, heel goed team met enorm veel kwaliteiten. En ze hebben het vertrouwen nu ze een paar dagen geleden de titel hebben veroverd. We spelen weliswaar tegen een heel sterk team, maar komen qua niveau steeds dichter in de buurt. Hoe dichtbij we zitten? Dat zou ik niet weten. Dat zullen we zien", aldus Klopp via de clubkanalen.

In Barcelona hoopt Liverpool zichzelf een goede uitgangspositie voor de return te verschaffen. "Het maken van uitdoelpunten is belangrijk, maar we moeten er ook niet te veel tegenkrijgen. We moeten solide zijn en hard werken. Het veld van Camp Nou is vijf of zes meter groter dan het veld van Anfield. Dat is veel, vanuit defensief opzicht bekeken", vervolgt de Duitser.

"Dit zijn wedstrijden waar je als speler van droomt. Je wilt je met Barcelona meten. Ik denk dat wij dat kunnen, maar we moeten het morgen laten zien", besluit Klopp.

Denk je dat Donny van de Beek vanavond scoort en Ajax wint? Zet in bij TOTO en win 7 keer je inzet terug!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen