Rode kaart El Ghazi geseponeerd, 'dader' Bamford wacht straf

30 april 2019, 18:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De veelbesproken rode kaart die Anwar El Ghazi afgelopen zondag kreeg tegen Leeds United is geseponeerd. De aanvaller van Aston Villa wachtte een schorsing van drie wedstrijden, maar is met succes in beroep gegaan. Patrick Bamford, die ook bij het incident betrokken was en géén rood kreeg, moet mogelijk alsnog boeten.

In de onstuimige wedstrijd tussen Leeds United en Aston Villa werd El Ghazi twintig minuten voor tijd van het veld gestuurd. De aanvaller was betrokken bij een opstootje dat ontstond nadat de thuisploeg op curieuze wijze op 1-0 was gekomen. Op het moment dat Aston Villa-aanvaller Jonathan Kodjia op de grond lag, stopten de bezoekers met voetballen. Leeds ging echter gewoon door en scoorde via Mateusz Klich.

Na het doelpunt van Klich ontstond een vechtpartij, waarbij ook El Ghazi betrokken was. Hij probeerde zich los te rukken van Bamford, die daarbij deed alsof hij in het gezicht werd geraakt door El Ghazi. Uit beelden bleek daar geen sprake van te zijn, waardoor de oud-Ajacied een schorsing ontloopt. Bamford komt er minder genadig van af: hij moet mogelijk twee wedstrijden brommen omdat hij doelbewust de scheidsrechter misleidde.

Na de 1-0 van Klich kwam Aston Villa op 1-1 omdat Leeds-coach Marco Bielsa het oneens was met de manier waarop zijn ploeg op voorsprong was gekomen. De bezoekers kregen een doelpunt 'cadeau', gemaakt door Albert Adomah.

Denk je dat Donny van de Beek vanavond scoort en Ajax wint? Zet in bij TOTO en win 7 keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen