Koeman: "Dat Ajax kans maakt, hebben ze zelf afgedwongen"

Koeman: "Dat Ajax kans maakt, hebben ze zelf afgedwongen"

30 april 2019 – Ondanks dat de voorbereiding van het Nederlands elftal voor de finaleronde van de Nations League in de knoei komt als Ajax zich plaatst voor de finale van de Champions League, hoopt Ronald Koeman vurig dat de ploeg van Erik ten Hag op 1 juni in Madrid te bewonderen is. De bondscoach van Oranje kijkt uit naar 'een geweldige wedstrijd' in Londen.De Amsterdammers spelen dinsdagavond in de Engelse hoofdstad de eerste wedstrijd van het tweeluik. "Een geweldige wedstrijd. De halve finale van de Champions League is het grootste podium. Omdat je eerst uit speelt, is het een mooie uitslag als je een doelpunt maakt. Als je dat doet, maak je absoluut kans", aldus Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tegen Real Madrid en Juventus was Ajax nog de grote underdog, maar tegen Tottenham Hotspur worden de Amsterdammers door velen in de favorietenrol geduwd. "Dat ze kans maken op de finale, hebben ze zelf afgedwongen. Soms slaat het ietsje de verkeerde kant door. Dan lijkt het alsof wij als Ajax Tottenham wel even van de mat gaan spelen. Ondanks dat ze een aantal blessures hebben, onderschat je Tottenham dan."

Koeman denkt dat het bereiken van de finale van de Champions League heel belangrijk is voor zijn internationals. "Status en prestige staan op het spel. Mocht Ajax zich kwalificeren voor de finale van de Champions League, dan wordt de voorbereiding van het Nederlands elftal voor de Nations League wat moeilijk, maar ik sta dan te juichen", vervolgt de keuzeheer, die denkt dat Oranje prima met een wat andere voorbereiding kan dealen. "Ze (de Ajacieden, red.) zitten dan in een dusdanig mooie flow dat het volgens mij geen probleem is."

Denk je dat Donny van de Beek vanavond scoort en Ajax wint? Zet in bij TOTO en win 7 keer je inzet terug!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020

  3. dinsdag 4 augustus 2020