De Ligt: "Na Bayern-uit had ik het idee dat we ver konden komen"

30 april 2019, 12:25

De Ajax-selectie heeft zichzelf dit seizoen meermaals overtroffen. Eerst door twee keer niet te verliezen van Bayern München en daarna door in de knock-out-fase af te rekenen met Real Madrid en Juventus. Aanvoerder Matthijs de Ligt kreeg al snel het gevoel dat zijn team bijzondere resultaten kon halen.

Ajax staat in de halve finale van de Champions League en schrijft zodoende historie, maar daar wil De Ligt niet teveel bij stilstaan. "We spelen zoveel wedstrijden, dat het geen zin heeft om te piekeren of met je hoofd in de wolken te zijn", zegt de captain via de clubkanalen. "Ik vind het wel lekker, het ritme van veel spelen. We hebben allemaal één doel: zo veel mogelijk wedstrijden en prijzen te winnen. Dat is het doel en daar wijken we niet vanaf. We hebben nog helemaal niets, maar na Bayern München-uit had ik wel het idee dat we ver konden gaan komen."

De Ligt staat dinsdagavond in Londen binnen de lijnen met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld, twee oud-Ajacieden tegen wie hij opkeek. "Vertonghen was echt een groot voorbeeld voor mij", zegt De Ligt. "Zijn samenwerking met Alderweireld was natuurlijk fantastisch. Als je ziet waar ze nu spelen, dan denk ik dat Ajax er trots op is dat zo'n duo hier heeft gespeeld. Ik heb heel veel bewondering voor die twee, nog steeds."

Denk jij dat Ziyech en Tadic scoren? Zet in bij TOTO en win bijna acht keer je inzet terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen