Spoorboekje: terugblikken op Spurs - Ajax, Barça tegen Liverpool

Spoorboekje: terugblikken op Spurs - Ajax, Barça tegen Liverpool

1 mei 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 1 mei.Specials

De tops en flops na Spurs - Ajax
Ajax verschafte zichzelf een goede uitgangspositie voor het bereiken van de Champions League-finale. In de eerste helft legden de Amsterdammers goed voetbal op de mat, na rust was het vooral knokken geblazen. Wie en wat viel op bij Ajax en Tottenham Hotspur? Ofwel, wie zijn de tops en flops van de Champions League-avond van Ajax?

Wedstrijden

KAA Gent - KV Mechelen (14.30 uur)
Een nieuw hoofdstuk in het krankzinnige verhaal van KV Mechelen. Na de promotie naar de Eerste Klasse kan Malinwa ook de Belgische beker pakken. Maar ondanks de successen, hangen er pikzwarte wolken boven Mechelen. De bond eiste vorige week dat Mechelen op het tweede niveau moet blijven spelen, als straf voor matchfixing een seizoen eerder. Bekerwinst vanmiddag zou de soap helemaal compleet maken.

Red Bull Salzburg - Rapid Wien (16.30 uur)
Op deze woensdagmiddag wordt ook Oostenrijkse bekerwinnaar bepaald. Uiteraard is veelvraat Red Bull Salzburg de grote favoriet. De energieblikjesclub, ook op weg naar de dertiende landstitel, is erop gebrand om de ÖFB Cup te pakken. Na vijf eindzeges op rij, ging het vorig seizoen mis in de finale toen Sturm Graz verrassend genoeg te sterk bleek voor Salzburg.

FC Barcelona - Liverpool (21.00 uur)
Virgil van Dijk staat vanavond tegenover Lionel Messi, in zijn ogen de beste speler ter wereld. De laatste keer dat de Oranje-captain in Camp Nou speelde, was in 2013. Toen kreeg hij als speler van Celtic een pak slaag (6-1). Nog geen zes jaar later liggen de verhoudingen anders en is Van Dijk de beste speler van de Premier League, zo bepaalden zijn collega's. Nu wacht de ultieme test om Messi te beteugelen.

Voetbal op tv

13.30 uur: KAA Gent - KV Mechelen, één - live verslag van Belgische bekerfinale
21.00 uur: FC Barcelona - Liverpool, Veronica/Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel
23.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 mei 2019

  2. vrijdag 24 mei 2019