Van Schaik: "Ten Hag heel dominant om visie te integreren"

30 april 2019, 08:46   Bijgewerkt: 30 april 2019, 12:20

Net als bij Ajax moesten ze bij FC Utrecht ook wennen aan de werkwijze van Erik ten Hag. Dat vertelt Wilco van Schaik, die de trainer als directeur van Utrecht naar de Galgenwaard haalde. "Als Erik de tijd krijgt, komt er resultaat", weet de huidige directeur van NEC.

"Daarom zijn complimenten voor de directie van Ajax ook op zijn plaats", zegt Van Schaik tegen de NOS. "Ze zijn achter hem blijven staan, ondanks alle kritiek. Het ontwikkelen van de cultuur zoals Erik die voorstaat, kost namelijk tijd."

Van Schaik ervoer dat Ten Hag hoge eisen en normen stelde. "Hij wilde dingen veranderen, ook bij zijn staf. Hij is heel dominant aanwezig om zijn visie te integreren. Met de nodige weerstand en met impopulaire maatregelen. Wel altijd met kansen voor iedereen, maar je moet wel mee. Zo is het waarschijnlijk ook bij Ajax gegaan", aldus Van Schaik. "Ik heb in het begin ook meegemaakt dat spelers en mensen van de staf bij me kwamen klagen. Maar elke speler is onder Ten Hag meer waard geworden bij FC Utrecht."

De start van Ten Hag bij Ajax was uiterst moeizaam, ook dit seizoen nam de druk meermaals toe. Van Schaik: "In Nederlandse voetbalprogramma's en media is er al snel sprake van beeldvorming. En dat kan snel worden gevolgd door karaktermoord. Bijvoorbeeld zijn accent, dat soort zaken worden uitvergroot als de resultaten tegenvallen. En dan wordt hij afgeserveerd omdat hij anders praat. Het gaat om de prestaties, die moeten leidend zijn."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen