KNVB maakt nieuwe speeldata voor play-offs wereldkundig

29 april 2019, 16:39

De KNVB heeft de nieuwe speeldata van de play-offs om Europees voetbal en de play-offs om promotie/degradatie bekendgemaakt. De play-offs om het Europese ticket gaan van start op 18 mei en eindigen op 28 mei. De nacompetitie om promotie en degradatie starten op 10 mei en eindigen ook op 28 mei.

Dat alles heeft te maken met het verschuiven van de 33ste speelronde van de Eredivisie. Dat heeft de KNVB gedaan wegens het Europese succes van Ajax. In plaats van op 15 mei, wat nu de laatste speeldag is van de reguliere Eredivisie, wordt de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal nu gespeeld op 18 mei. De return wordt gespeeld op 21 mei. De finalewedstrijden zijn verzet van 22 en 25 mei naar 24 en 28 mei, meldt de bond.

De data van de play-offs om promotie en degradatie zijn ook veranderd. De KNVB bericht dat de eerste ronde is verzet van 6 naar 10 mei. 'Zo wordt de arbeidsrustverhouding beter afgestemd op het einde van de Eredivisie', stelt de bond. De returnwedstrijd in de eerste ronde wordt gespeeld op 14 mei. De wedstrijden in de tweede ronde starten op zondag 19 mei. De returnwedstrijd in de tweede ronde wordt gespeeld op 22 mei. De finales zijn verzet van 23 en 26 mei naar 25 en 28 mei.

Wijzigingen onvermijdelijk

"Deze wijzigingen waren onvermijdelijk, maar we begrijpen goed dat ze voor ongemak zorgen bij supporters, clubs en lokale overheden", reageert manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen. "We zijn heel blij dat we met medewerking van alle betrokkenen tot dit nieuwe programma voor de play-offs zijn gekomen en zijn iedereen zeer dankbaar voor hun flexibiliteit. Ondanks alle perikelen kan iedereen hopelijk nog genieten van een mooie afsluiting van het seizoen."

Denk jij dat Frenkie de Jong de score opent in Londen? Zet in bij TOTO en pak 35 keer je inzet!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen