Spoorboekje: dag volledig in het teken van Tottenham - Ajax

30 april 2019, 07:00   Bijgewerkt: 29 april 2019, 23:04

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 30 april.

Nieuws

Van Hanegem verschaft duidelijkheid

Het zou zomaar kunnen dat Willem van Hanegem vandaag wordt aangesteld als nieuwe trainer van FC Den Bosch. De Kromme ontkende aanvankelijk dat hij bij de Eerste Divisie-club aan de slag zou gaan, maar slikte vervolgens zijn woorden in. Vandaag verschaft hij meer duidelijkheid.

Specials

In gesprek met Tottenham-watcher: "Meer vermoeid dan Ajax"

Géén Harry Kane en Heung-Min Son, het drukke schema een fonkelnieuw stadion en de hand twee transferwindows achter elkaar op de knip. Een paar uur voor de aftrap van Tottenham Hotspur - Ajax zijn er genoeg zaken om te bespreken met Alasdair Gold, Tottenham-watcher voor Football.London. "Als Ajax het tempo omhoog gooit, sidderen vermoeide spelers van Tottenham."

De Ligt versus Vertonghen in verschillende perspectieven

Als kleine jongen keek Matthijs de Ligt graag naar Jan Vertonghen. De 32-jarige Belg is een voorbeeld voor de Ajacied. Net als hij is Vertonghen centrale verdediger én afkomstig uit de Ajax-opleiding. Dinsdagavond treffen de twee elkaar in de halve finale van de Champions League, mits Vertonghen inzetbaar is. Reden om de twee vanuit verschillende perspectieven naast elkaar te leggen.

De vier oud-Ajacieden van Tottenham onder een vergrootglas

Geen club in de Champions League heeft zoveel oud-Ajacieden onder contract staan als Tottenham Hotspur. Uitgerekend die ploeg is de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez verdienden bij Ajax een transfer naar The Spurs, maar hoe presteert het viertal in de Premier League? FCUpdate.nl neemt hun situaties onder de loep.

Vergoossen: "Geen enkele aanleiding voor Ajax iets te veranderen"

Ajax kan vanavond de eerste Nederlandse club in elf jaar worden die Tottenham Hotspur verslaat. De ploeg van trainer Erik ten Hag kan in Londen in de voetsporen treden van PSV. In maart 2008 leidde Sef Vergoossen de Eindhovenaren naar een 0-1 overwinning op White Hart Lane. In gesprek met FCUpdate.nl blikt de toenmalige trainer van PSV met veel oog voor detail terug op die zege en kijkt hij vooruit naar de wedstrijd van vanavond.

Wedstrijden

Montpellier - Paris Saint-Germain (19.00 uur)

Voor Paris Saint-Germain zit het seizoen er eigenlijk al op. De Parijzenaars verzekerden zich onlangs van de landstitel, verloren de bekerfinale van Stade Rennes en zijn ook al een tijdje uitgespeeld in de Champions League. Tegen Montpellier, nog in de strijd om een Europees ticket, speelt PSG de eerste van de laatste vijf spek-en-bonen-wedstrijd in de Ligue 1.

Milwall - Bristol City (20.45 uur)

Norwich City en Sheffield United verzekerden zich al van promotie naar de Premier League, maar wat wordt de derde club die de overstap maakt naar het hoogste Engelse niveau? Binnenkort gaan in de play-offs vier clubs de strijd aan om één Premier League-ticket. Bristol City hoopt deel te nemen aan de nacompetitie. De huidige nummer acht van de Championship moet dan echter nog wel minstens twee plekken stijgen. Tegen Milwall volstaat alleen de winst.

Tottenham Hotspur - Ajax (21.00 uur)

Het is vanavond eindelijk zo ver: in Londen speelt Ajax tegen Tottenham Hotspur de eerste wedstrijd van het tweeluik in de halve finale van de Champions League. Met Noussair Mazraoui terug in de selectie hopen de Amsterdammers een eerste stap richting de finale te zetten. Zorgen de Ajacieden weer voor een memorabele Europese avond?

Voetbal op tv

20.00 uur: Voorbeschouwing, Veronica, voorbeschouwing Tottenham Hotspur - Ajax

21.00 uur: Tottenham Hotspur - Ajax, Ziggo Select & Veronica, live verslag van het Champions League-duel

23.00 uur: Nabeschouwing, Veronica, nabeschouwing Tottenham Hotspur - Ajax

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen