Arbiter Mulder hoopt na slecht nieuws KNVB op Duits avontuur

29 april 2019, 10:21

Christian Mulder floot afgelopen vrijdag zijn voorlopig laatste wedstrijd in het Nederlandse betaalde voetbal. De 28-jarige scheidsrechter heeft van de KNVB geen vast contract gekregen, waardoor hij zijn heil elders moet zoeken. Zijn toekomst ligt mogelijk in Duitsland.

Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk is de laatste Nederlandse wedstrijd die onder zijn leiding heeft gestaan. Vijf maanden geleden kreeg hij te horen dat de voetbalbond zijn contract niet zou verlengen. "De KNVB moet tegenwoordig vaste contracten uitdelen. Eerder konden ze oneindig putten uit scheidsrechters, maar nu is er in de CAO vastgelegd dat je na vier jaar een vast contract moet krijgen. In mijn groep zitten jongens die al acht jaar fluiten. Dan is de keus niet heel erg moeilijk", vertelt hij aan RTV Noord.

Mulder floot in totaal 71 wedstrijden in de Eerste Divisie en kreeg tijdens evaluatiegesprekken te horen de potentie te hebben om in de Eredivisie te fluiten. "Op het niveau van de Eerste Divisie zijn er weinig slechte scheidsrechters. Je moet er dan echt met kop en schouders bovenuit steken om een plek te kunnen veroveren van iemand die al een vast contract heeft", gaat hij verder.

Omdat de toekomst van Mulder voorlopig niet in Nederland ligt, hoopt hij op een Duits avontuur. "Het is nog even de vraag op welk niveau dat kan. Daar overleggen de KNVB en de Duitse voetbalbond nog over. Het liefst zo hoog mogelijk natuurlijk. De Bundesliga zou mooi zijn."

Voorspel de juiste uitslag bij TOTO tussen Tottenham en Ajax: gigantische quoteringen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen