Alderweireld: "Het gevaar kan bij Ajax van alle kanten komen"

Alderweireld: "Het gevaar kan bij Ajax van alle kanten komen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 april 2019 – Toby Alderweireld is op zijn hoede voor Ajax, de club die hij dinsdag met Tottenham Hotspur treft in de halve finale van de Champions League. Het belooft een bijzondere wedstrijd te worden voor de Belgische verdediger, die vele jaren in het shirt van Ajax speelde. Zijn liefde voor zijn oude club zet hij echter eenvoudig opzij.

"In Amsterdam ben ik groot geworden, dus dat zorgt voor speciale gevoelens", zegt Alderweireld in gesprek met De Telegraaf. "Maar om die in de wedstrijden tegen Ajax uit te schakelen, is niet moeilijk. Dan wil ik naar de finale. Ik ben gefocust op mijn werk, op de job die ik moet doen." Alderweireld verliet Ajax in 2013 voor Atlético Madrid en kwam via Southampton bij Tottenham terecht.

In Londen is de Belg uitgegroeid tot een vaste waarde. Sinds Alderweireld bij de Spurs speelt, eindigt de club steevast in de Engelse top vier. Daarnaast gooit Tottenham dit seizoen hoge ogen in de Champions League. "We hebben Borussia Dortmund, de toenmalige nummer één van Duitsland, en de koploper van Engeland Manchester City uitgeschakeld. We verdienen het om hier te staan. En Ajax ook, want zij spelen heel goed voetbal."

Alderweireld ziet in Ajax een geduchte tegenstander. "Omdat ze bij Bayern München, Real Madrid en Juventus hebben laten zien een heel hoog niveau te kunnen bereiken. Het gevaar kan bij Ajax van alle kanten komen: Tadic, Ziyech, Van de Beek, die in de ruimte loopt, en De Jong die de opbouw heel goed verzorgt. We mogen Ajax echt niet laten voetballen", gaat hij verder.

Toekomst
Marc Overmars vroeg Alderweireld niet lang geleden of hij oren had naar een terugkeer naar Amsterdam, maar de Belgisch international verkocht de directeur voetbalzaken toen een 'nee'. "Ik kan wel heel populaire uitspraken doen, maar weet niet wat er op mijn pad komt. Ik zeg voor de toekomst op voorhand geen 'nee'. Maar ik focus me nu vol op Tottenham en heb hierna ook nog een contract voor één seizoen."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

gerelateerd