Van Dijk 'trots en vereerd' na winnen Speler van het Jaar-award

29 april 2019, 08:40

Virgil van Dijk vindt het een geweldige erkenning dat zijn collega's hem hebben verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Oranje-international is pas de tweede verdediger na John Terry die de prestigieuze prijs wint. "Het is lastig onder woorden te brengen hoe ik me voel", aldus de Liverpool-verdediger.

"Door spelers tegen wie je wekelijks speelt verkozen worden tot Speler van het Jaar is de hoogst mogelijke onderscheiding die je kunt krijgen", zegt Van Dijk via de officiële kanalen van Liverpool. De centrale verdediger troefde bij de verkiezing onder meer Raheem Sterling (Manchester City) af. "Ik ben trots en vereerd dat ik de prijs heb gewonnen."

Meestal wint een aanvallend ingestelde speler de belangrijkste individuele prijs in Engeland. "Zeker als je ziet hoeveel geweldige spitsen en spelmakers in de Premier League rondlopen, is het speciaal. Kijk naar de shortlist: het bulkt van de kwaliteit. Het is erg speciaal dat de spelers voor mij hebben gekozen, dat betekent heel veel voor mij."

Reactie Klopp

Jürgen Klopp heeft Van Dijk gefeliciteerd met het winnen van de prijs. "Wie had dat gedacht toen hij in Nederland zijn loopbaan begon? Ik denk dat niet iedereen direct zag wat voor een speler in dat gigantische lichaam schuilde. Nu iedereen dat beseft, ben ik blij dat ik een beetje kan bijdragen aan zijn ontwikkeling. Ik zou willen dat hij door mij zo goed is, maar dat is natuurlijk niet zo. Hij was al de speler die hij nu is toen we hem van Southampton kochten."

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen