Miedema gekozen tot beste speelster in Engeland

28 april 2019, 23:55

In navolging van Virgil van Dijk is ook Vivianne Miedema in Engeland gekozen tot Player of the Year. De spits van Arsenal kreeg de meeste stemmen voor de uitverkiezing, georganiseerd door spelersvakbond PFA. Voor Miedema is het dubbel feest, want vandaag (zondag) werd ze met Arsenal ook landskampioen.

Nooit eerder won een Nederlandse vrouw deze prestigieuze prijs. Miedema legde de basis voor deze erkenning door 22 doelpunten te maken in negentien wedstrijden. Bovendien bereidde de Hoogeveense ook nog elf treffers voor. Daarmee had zij een groot aandeel in de vijftiende landstitel van The Gunners. Arsenal was in 2012 voor de laatste keer kampioen. In de kampioenswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (0-4) scoorde Miedema eenmaal en kwam ze ook als aangever op het wedstrijdformulier.

"Deze prijs is echt een erkenning voor Vivianne. Ze is pas 22, dat vergeten mensen nog wel eens", reageert bondscoach Sarina Wiegman op onsoranje.nl. "Ze kan terugkijken op een geweldig seizoen met talrijke doelpunten. Maar ze laat tegelijkertijd zien dat ze veel meer kan dan scoren. Kijk maar naar haar slimme steekpassjes. Ze is momenteel fit en energiek en dat zie je terug in alle facetten van haar spel. Ik ben trots en blij tegelijk en ik hoop - en met mij denk ik velen - dat ze haar niveau en strijdlust ook deze zomer kan voortzetten."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen