Gisteren gemist: Van Dijk en Miedema beste speler in Engeland

29 april 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 28 april.

Machtige Van Dijk verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland

Het lag al in de lijn der verwachting en is inderdaad uitgekomen: Virgil van Dijk is verkozen tot de PFA Players' Player of the Year. De verdediger die in de winterstop van het vorige seizoen van Southampton naar Liverpool vertrok gaat zodoende aan de haal met de meest prestigieuze prijs in het Engelse voetbal. Robin van Persie (2012) was de laatste Nederlander die de award won. Het nieuws is nog niet officieel, maar gaat al wel rond op social media.

Miedema gekozen tot beste speelster in Engeland

In navolging van Virgil van Dijk is ook Vivianne Miedema in Engeland gekozen tot Player of the Year. De spits van Arsenal kreeg de meeste stemmen voor de uitverkiezing, georganiseerd door spelersvakbond PFA. Voor Miedema is het dubbel feest, want vandaag (zondag) werd ze met Arsenal ook landskampioen.

Real Madrid met schaamrood op de kaken onderuit bij Rayo

Een inspiratieloos Real Madrid heeft een nederlaag geleden bij hekkensluiter Rayo Vallecano (1-0). Het spel van de Madrilenen deed negentig minuten lang pijn aan de ogen. Consequenties heeft het verlies niet, omdat de nummer drie van La Liga zich al verzekerd weet van deelname aan de Champions League.

Bayern komt niet verder dan gelijkspel bij 1. FC Nürnberg

Daags na de nederlaag van Borussia Dortmund tegen Schalke 04 (2-4) heeft ook Bayern München een opmerkelijke misstap begaan. Op bezoek bij nummer zeventien 1. FC Nürnberg kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Uren Gattuso lijken geteld na cruciaal verlies bij Torino

De druk op Gennaro Gattuso wordt groter en groter. De oefenmeester had het bij AC Milan rond de winterstop even goed op de rit, maar is de laatste weken met zijn ploeg ver weggezakt. Zondag werd er met 2-0 verloren bij directe concurrent Torino, waardoor het halen van Europees voetbal een loodzware opdracht lijkt te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen