Blunder De Gea komt Man United duur te staan tegen Chelsea

28 april 2019, 19:25

Het gaat een hels karwei worden voor Manchester United om een ticket voor de Champions League te verdienen. Om dat te bereiken moeten ploegen in Engeland bij de eerste vier eindigen, en dat lijkt er niet in te zitten voor de rode formatie uit Manchester. Zondag moest er gewonnen worden van concurrent Chelsea, maar werd er door een fout van David De Gea met 1-1 gelijkgespeeld.

Het verlies van Arsenal tegen Leicester City was voor beide ploegen een grote opsteker en zette de teams nog meer op scherp. Met name voor Manchester United was de opdracht duidelijk: er moest gewonnen worden. Het team van Ole Gunnar Solskjaer begin midweeks nog zeer terughoudend aan de thuiswedstrijd tegen Manchester City, maar dat was zondag niet het geval.

Manchester United nam meteen het initiatief en zette Chelsea snel vast. Dat leverde het gewenste resultaat, namelijk een vroege openingstreffer, op. Solskjaer liet Romelu Lukaku in de basis starten en dat betaalde zich snel uit. De spits liet zich terugvallen op het middenveld en lanceerde de opkomende Luke Shaw met een mooie hoge steekbal. Shaw hield het overzicht en bediende Juan Mata, die de bal handig in het doel schoof. De middenvelder was dus meteen van waarde tegen zijn voormalig werkgever.

United hield Chelsea behoorlijk in de greep en kreeg enkele mogelijkheden om vaker te scoren. Verdediger Eric Bailly was gevaarlijk met een kopstoot uit een corner, maar zag zijn inzet net naast de paal vliegen. Chelsea kwam dus goed weg en dat gold ook kort voor rust. Antonio Rüdiger haalde vanaf groet afstand de trekker over, waarna David De Gea compleet in de fout ging. De keeper keerde de bal niet goed, waarna Marcos Alonso de bal via de paal in het doel werkte. Het was al de derde fout van De Gea in de laatste vier duels. Eerder schutterde hij al tegen FC Barcelona en Manchester City.

Daardoor heeft Manchester United nu al dertien officiële duels op rij de nul niet gehouden, wat de slechtste serie in 48 jaar betekent. Belangrijker is uiteraard dat het team van Solskjaer er ondanks goede bedoelingen én zeven minuten blessuretijd in de tweede helft niet in slaagde om te scoren. De blessuretijd was liefst zeven minuten vanwege diverse blessuregevallen na de pauze. Bij United vielen Marcus Rashford en Bailly geblesseerd uit.

Door de remise heeft Chelsea de begeerde vierde plaats iets steviger in handen. De Londenaren hebben twee punten voorsprong op Arsenal en vier op Manchester United.

Voorspel de juiste uitslag bij TOTO tussen Tottenham en Ajax: gigantische quoteringen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen