Sheffield promoveert na krankzinnig duel tussen Leeds en Villa

28 april 2019, 15:15

De wedstrijd tussen Leeds United en Aston Villa is zondag zeer merkwaardig verlopen in het Championship. Oud-Eredivisie-speler Mateus Klich scoorde in de tweede helft een merkwaardige goal aangezien Villa-aanvaller Jonathan Kodjia kort daarvoor geblesseerd op de grond viel. Onsportief van de Pool, waardoor Villa vervolgens een goal cadeau kreeg van Leeds. Daardoor eindigde het in 1-1 en is Sheffield United gepromoveerd naar de Premier League.

Leeds United moest winnen om nog uitzicht te houden op promotie en was dan ook gebrand om de drie punten te pakken. Bij ieder ander resultaat zou Sheffield zeker zijn van promotie. Het duel was redelijk in balans, totdat er in de 73ste minuut iets merkwaardigs gebeurde. Villa-speler Kodjia bleef na een duel op de grond liggen en enkele spelers van Aston Villa stopten daardoor met spelen. Leeds ging wel door en schoot via Klich de bal tegen de touwen. De middenvelder werd direct belaagd door de spelers van Villa, waarna er een flinke vechtpartij ontstond.

Villa-aanvaller Anwar El Ghazi kreeg voor zijn aandeel in die ruzie een rode kaart, al was dat onterecht te noemen. De oud-Ajacied rukte zich namelijk los na een duel en had geen kwade bedoelingen. Leeds-trainer Marcelo Bielsa was het oneens met de goal van Klich en bepaalde dat Aston Villa vervolgens een goal cadeau kreeg. Vanaf de aftrap mochten twee Villa-spelers zo doorlopen, waarna Albert Adomah de 1-1 maakte. Daar bleef het vervolgens bij en daardoor is Sheffield United zeker van promotie. Eerder verzekerde Norwich City zich al van promotie naar de Premier League.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen