Spoorboekje: vervolg PEC - Groningen, aftellen naar Spurs - Ajax

29 april 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 29 april.

Specials

Aftellen naar Ajax

Ajax staat dinsdagavond voor het eerst sinds ruim twintig jaar weer in de halve finale van de Champions League. Het elftal verovert de wereld met het typische combinatievoetbal waarmee de Amsterdamse club eerder al bekend werd. Naast al het nieuws in aanloop naar die wedstrijd, blikken we ook vooruit. We duiken in de statistieken van beide clubs in de Champions League, spreken Michel Kreek en geven een blik op het fonkelnieuwe stadion.

Wedstrijden

Atalanta - Udinese (19:00 uur)

Marten de Roon en Hans Hateboer vervolgen vanavond hun jacht op een ticket voor de Champions League. De verrassing van dit seizoen in de Serie A kan bij winst op Udinese weer de top vier bereiken, met daarna nog vier potjes te spelen. Het duel krijgt een oranje tintje, want De Roon en Hateboer krijgen bij de tegenstander gezelschap van Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en Hidde ter Avest. Zij strijden met Udinese nog voor handhaving in de Serie A en hebben een voorsprong van vier punten op de degradatiezone. Bij winst vergroten zij dat gat naar zeven punten en lijkt lijfsbehoud zo goed als zeker. Eerder dit seizoen won Atalanta de uitwedstrijd tegen Udinese met 1-3. Spits Duván Zapata nam destijds alle goals voor zijn rekening. 

PEC Zwolle - FC Groningen (20:00 uur)

Afgelopen woensdag werd het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen voortijdig afgebroken vanwege onweer. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof vond het na 57 minuten onverantwoord om door te voetballen en legde de wedstrijd stil. Toen duidelijk werd dat het duel door het slechte weer minstens een half uur stil zou moeten liggen, werd besloten helemaal niet meer het veld op te gaan. Twee minuten voordat het duel werd stilgelegd was FC Groningen via Paul Gladon op een 1-2 voorsprong gekomen. Kaj Sierhuis had na twintig minuten de score geopend en Lennart Thy had vlak na rust voor de gelijkmaker gezorgd. Vanavond zien we hoe het afloopt. 

Jong Ajax - FC Twente (20:00 uur)

Vrijdag 19 april had FC Twente de titel kunnen pakken in de Eerste Divisie. Reden genoeg voor een grote groep supporters van de Tukkers om naar Amsterdam af te reizen voor de kampioenswedstrijd. Het uitvak op Sportpark De Toekomst was echter veel te klein om hen allemaal toe te laten en uitwijken naar de Johan Cruijff Arena bleek geen optie. Toen honderden supporters van FC Twente alsnog aangaven naar Amsterdam te komen om te feesten, werd het duel afgelast uit angst voor ongeregeldheden. Nu Twente de titel sinds tweede paasdag al op zak heeft, kan het duel onder normale omstandigheden gespeeld worden. En dat gebeurt dus vanavond. 

Voetbal op tv

19:00 uur: Atalanta - Udinese, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A  

19:50 uur: Peptalk, Ziggo Sport Select, praatprogramma

20:00 uur: PEC Zwolle - FC Groningen, FOX Sports 1, live verslag van dit duel in de Eredivisie

20:00 uur: Jong Ajax - FC Twente, FOX Sports 2, live verslag van dit duel in de Eerste Divisie

20:30 uur: MSV Duisburg - Arminia Bielefeld, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de Tweede Bundesliga

20:30 uur: Veronica Inside, Veronica, praatprogramma

22:00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, praatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen