Tuchel en Neymar kritisch over PSG: "Moeilijk uit te leggen"

Tuchel en Neymar kritisch over PSG: "Moeilijk uit te leggen"

28 april 2019 – Thomas Tuchel gaat een paar dagen nadenken over hoe het kan dat zijn Paris Saint-Germain de bekerwinst tegen Stade Rennes uit handen heeft gegeven. De Duitse coach van de landskampioen denkt er echter niet over na om op te stappen.De ploeg uit Parijs gaf gisteren een 2-0 voorsprong weg en zag in de strafschoppenserie de Coupe de France aan zich voorbijgaan. "Het is een grote teleurstelling en moeilijk uit te leggen", zegt Tuchel tegen de Franse sportkrant L'Équipe. "We begonnen heel goed, maar konden na rust niet met dezelfde energie starten als in de eerste helft. Na de 2-0 missen we het bewustzijn om de derde en vierde goal te maken, ondanks dat we de wedstrijd controleerden." Hoe het kan dat zijn ploeg de intensiteit na rust verloor, weet Tuchel niet. "We moeten al deze dingen analyseren, maar we zijn niet tevreden met dit resultaat, dat is duidelijk."

De oefenmeester slaagde er dit seizoen dus niet in om naast de landstitel ook de Franse beker en de Champions League te winnen. Toch wil hij voorlopig van geen wijken weten. "Het is te vroeg om de balans op te maken, ik moet eerst nadenken. Dit is geen gemakkelijke situatie, maar ik wil doorgaan."

Verdrietig 
Sterspeler Neymar zegt tegen de krant een goede wedstrijd te hebben gespeeld, maar alsnog met een slecht gevoel achter te blijven. "Iedereen is verdrietig." De Braziliaan uit kritiek op zijn jonge medespelers. "Zij luisteren niet naar de adviezen van oudere spelers. Wij hebben ervaring en dat moeten zijn respecteren."

Lees ook: Gefrustreerde Neymar slaat fan na verloren finale

Zowel Tuchel als Neymar ging ook nog in op Kylian Mbappé, die in de verlenging met rood van het veld werd gestuurd na een schandalige overtreding. "Hij is nog erg jong en moet nog veel leren", aldus Neymar. Volgens Tuchel mistte de jonge Fransman vertrouwen. "Meestal is hij doorslaggevend, maar hij voelde zich vandaag niet vrij." Als mogelijke verklaring denkt Tuchel aan een blessure die Mbappé vrijdag op de training opliep. Dat hij in de slotfase zo'n zware overtreding maakte, vindt Tuchel onbegrijpelijk. "Zo is hij normaal niet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021

  3. donderdag 25 februari 2021