Van Persie: "Tottenham zal onze 6-2 zege op Ajax gaan bekijken"

28 april 2019, 10:36   Bijgewerkt: 28 april 2019, 11:27

Robin van Persie verwacht dat Tottenham Hotspur-coach Mauricio Pochettino voorafgaand aan het treffen met Ajax in de halve finale van de Champions League de 6-2 overwinning van Feyenoord op de Amsterdammers terug gaat kijken. Van Persie ziet deze zege als misschien wel het hoogtepunt sinds zijn terugkeer in De Kuip.

"De bekerfinale van vorig jaar was mooi, omdat ik ook nog effe een goaltje meepikte, maar Ajax-thuis dit seizoen was ook geweldig", blikt de routinier terug in gesprek met Voetbal International. "Het gevoel dat ik had, wás goed, we hadden er in de aanloop alles voor gedaan en dan is het prachtig als dat dan samenvalt in het veld." Ajax kwam in [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345079/feyenoord-legt-verdedigend-rampzalig-ajax-op-de-pijnbank-6-2/,_blank,dat duel] al vroeg op voorsprong, maar Feyenoord draaide de score vervolgens om. De ploegen leken met 2-2 te gaan rusten, maar Van Persie zelf schoot Feyenoord vlak voor de pauze weer op voorsprong. Na rust liep Feyenoord vervolgens verder uit, na onder meer nog een treffer van Van Persie.

Respect

"Ik denk dat Tottenham Hotspur wel de beelden zal gaan bekijken van onze competitiewedstrijd tegen Ajax", zegt de routinier. Ajax nam precies een maand na die 6-2 overigens weer revanche voor die gevoelige nederlaag door Feyenoord in Rotterdam met 0-3 te verslaan en zo de finale van de KNVB-beker te bereiken. Het beroofde Van Persie daarmee van de laatste kans op een prijs."

Toch betekent dat niet dat de aanvaller hoopt dat Tottenham naar de Champions League-finale gaat ten koste van Ajax. De Spurs waren immers ook de grote rivaal van Van Persie in zijn tijd als speler van Arsenal. "Ik zit niet zo in elkaar dat ik het die clubs dan niet gun. Integendeel zelfs. Ik heb respect voor Ajax en Spurs hoe zij het hebben gedaan." Door het ontbreken van smaakmakers Harry Kane en Heung-Min Son denkt Van Persie dat Ajax dinsdag de favoriet is.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win drie keer je inzet!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen