Rennes stunt en verslaat PSG in bloedstollende finale

27 april 2019, 23:59

In een zenuwslopende bekerfinale heeft Stade Rennes voor een stunt gezorgd door Paris-Saint Germain te kloppen. De middenmoter van de Franse Ligue 1 stond na twintig minuten op achterstand, knokte zich naar een finale, zag Kylian Mbappé schandalig rood pakken en zegevierde uiteindelijk na een bloedstollende penaltyreeks. Het is voor Rennes de eerste prijs is bijna vijftig jaar.

PSG won de voorgaande vier edities van de Coupe de France en ook de finale tegen Stade Rennes, slechts elfde in de Franse competitie, leek voor de kampioen na iets meer dan twintig minuten al gespeeld, De Parijzenaars waren heer en meesters en dankten twee Braziliaanse sterkhouders voor de doelpunten. Eerst was het een fenomenale uithaal van Good Old Dani Alves, die zijn recordaantal prijzen wilde aanscherpen, vervolgens maakte de weer in de basis teruggekeerde Neymar in de 21ste minuut al de 0-2 dankzij een bekeken lobje en leek het pleit beslecht. Een eigen doelpunt van Presnel Kimpembe bracht de spanning voor rust een beetje terug.

Ondanks het overweldigende balbezitpercentage en voldoende kansen op meer goals, slikte PSG in de tweede helft plots de gelijkmaker. Mexer kopte na een scherp aangesneden hoekschop de gelijkmaker binnen. Wat volgde wat een spijkerharde verlenging met de nodige kaarten en een grote kans voor de steenrijke ploeg uit de hoofdstad: Kylian Mbappé raakte de paal na een passje van Neymar. Aan de andere kant kreeg Hatem Ben Afra, nota bene ex-PSG, de kans om Stade Rennes naar de eerste prijs sinds 1971 te schieten, maar miste. In de slotminuten benadeelde Mbappé zijn ploeg door in de 118e minuut een oliedomme directe rode kaart te pakken na een smerige schop tegen Damien Da Silva.

Penalty's waren het onvermijdelijke scenario. In de strafschoppenreeks bleek naam de sterkste. Het werd een serie van hoog niveau, want pas de twaalfde pingel werd gemist. PSG-speler Christopher Nkunku pegelde over en zorgde zo voor enorme feestvreugde en een sensationale bekerwinst van Stade Rennes.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug