Bliksemstart helpt Roma aan zorgeloze pot, Fener viert op valreep

27 april 2019, 20:00

Met Justin Kluivert als basisspeler heeft AS Roma een eenvoudige avond gekend tegen Cagliari. Een droomstart voor de ploeg van Claudio Ranieri zorgde ervoor dat al na acht minuten het duel beslist was en de nieuwe nummer vier van de competitie een hoop kansen onbenut kon laten: 3-0.

Roma is een van de handvol clubs die nog aanspraak maakt op de vierde plaats in de competitie. Die stek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Door de overwinning staat AS Roma weer even op de vierde plaats, al kunnen AC Milan en Atalanta Bergamo deze speelronde wederom over de Romeinen heen op de ranglijst.

Iets meer dan een handvol minuten had de equipe van Ranieri nodig om Cagliari van zich af te schudden. Federico Fazio en Javier Pastore waren de vroege doelpuntenmakers, al hadden onder Pastore (kruising) en Edin Dzeko (paal) de score later in het duel verder kunnen opvijzelen. Alleen Aleksander Kolarov deed dat vlak voor tijd, waardoor Kluivert en zijn medespelers op hun gemak de verrichtingen van de tegenstanders kunnen volgen.

Fenerbahçe – Trabzonspor: 1-1.

Het blijft dit seizoen kommer en kwel bij Fenerbahçe. Met Ferdi Kardioglu het gehele duel op de bank leek er van Trabzonspor, de huidige nummer vier van Turkije, wederom te worden verloren. Bij een 0-1 achterstand moest de dit seizoen dramatisch presterende topclub dankzij een rode kaart voor verdediger Sadik Ciftpinar in de slotfase met tien man op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in minuut 95: Eljif Elmas maakte in extremis de gelijkmaker en zorgt zodoende voor een gat van vier punten met de rode degradatiestreep.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug