Favre buiten zinnen vanwege penalty: "Schande voor de sport"

Favre buiten zinnen vanwege penalty: "Schande voor de sport"

27 april 2019 – De beslissing van scheidsrechter Felix Zwayer om Schalke 04 een penalty te geven, zorgt voor een woedende en uitgesproken Lucien Favre. De coach van Borussia Dortmund verloor mede dankzij die penalty de Kohlenpottderby in eigen huis (2-4) en verspeelde hoogstwaarschijnlijk de titel. De Zwitser liet vooral geen spaan heel van de arbitrage.Na de vroege openingstreffer van Marco Reus ging Zwayer ruim een minuut na een Schalke-aanval naar het VAR-scherm. Hoewel er niemand protesteerde en er voor veel supporters en spelers onduidelijkheid was, besloot de scheidsrechter tot het geven van een strafschop. "Dat slaat nergens op. Het is belachelijk. Voetbal is belachelijk geworden. Ze hebben een regel bedacht en kijken vervolgens niet in de spiegel. Ze hebben geen verstand van voetbal. Het lijkt alsof iedere bal tegen de arm meteen een penalty betekent. Moeten we de armen van de spelers er dan afhakken?", vraagt Favre zich hardop af bij ARD.

Na de gelijkmaker ontpopte het duel zich tot een spektakelstuk, met onder meer twee rode kaarten voor Dortmund. Favre kon die twee uitsluitingen niet goed beoordelen, maar volgens hem had de pingel al genoeg kwaad bloed gezet. "Het is een schande voor de sport. Niemand weet wie deze regel heeft bedacht, maar ik zou het graag willen weten."

Dankzij de nederlaag kan Bayern München morgen de voorsprong uitbouwen naar vier punten. Favre heeft de hoop al opgegeven. 'Of de titelrace nu al beslist is? Dat lijkt me duidelijk ja."

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

Lees ookStevens trots op winnend Schalke 04 na cruciale 'derbysieg'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020