Barça moet feestje even uitstellen na winst Atlético

27 april 2019, 18:21   Bijgewerkt: 27 april 2019, 19:17

Dankzij een zeer moeizame overwinning van Atlético Madrid moet FC Barcelona tot zeker vanavond wachten op het kampioenschap. De runner-up uit de hoofdstad kende veel problemen met Real Vallodolid, maar zegevierde op eigen terrein toch na een eigen doelpunt van de gasten.

Het gat met koploper FC Barcelona was voorafgaand aan het duel negen punten, dus een nederlaag zou betekenen dat de Catalanen al kampioen zouden zijn zonder zelf te spelen. Hoewel Atlético wist dat het een resultaat moest boeken, was de eerste helft zeer matig. Real Valladolid, met voormalig FC Twente-speler Enes Ünal in de aanval, was in de omschakeling nog het meest gevaarlijk. Sergi Guardiola testte tot tweemaal toe doelman Jan Oblak, maar de goalie van de Madrilenen was op zijn post. De thuisclub wist buiten een vrije schop van Antione Griezmann niets te creëren.

Diego Simeone bracht al vroeg in de tweede helft aanvaller Ángel Correa binnen de lijnen en onder meer Filipe Luis (verdediger) moest het veld ruimen. Het mocht echter lange tijd niet baten. Toch kwam er halverwege de tweede helft dan eindelijk de openingstreffer, toen Joaquin Fernández Moreno de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Een zuur moment voor de club in degradatienood, die zo mede dankzij puik keeperswerk van Oblak en een merkwaardig optreden van de scheidsrechters een duur punt in rook op zag gaan. Een zeker lijkend handsgeval werd namelijk niet toegekend.

Zodoende pakt Atlético drie punten en moet Barça vanavond winnen tegen Levante. Gebeurt dat, dan kunnen Lionel Messi en de zijnen het kampioenschap van Spanje vanavond in Camp Nou vieren.

Wordt er niet gescoord in Londen bij Tottenham - Ajax? Zet in en pak twaalf (!) keer je inzet terug

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen