Stevens doet Dortmund héél veel pijn in derby, verlies Klaassen

27 april 2019, 17:26   Bijgewerkt: 27 april 2019, 20:06

Borussia Dortmund heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen. In eigen huis verloor de ploeg ondanks een razendsnelle voorsprong zaterdagmiddag van het Schalke 04 van Huub Stevens (2-4) en pakte het twee rode kaarten. Daarom ligt Bayern München vol op koers voor de Duitse landstitel. Verder kreeg Peter Bosz goed nieuws, omdat hij concurrenten Eintracht Frankfurt en Werder Bremen punten zag verspelen.

Er leek totaal geen vuiltje aan de lucht voor Borussia Dortmund toen Mario Götze na een kwartiertje voetballen uit een heerlijke pass van Jadon Sancho de score opende op het uitverkochte Signal Iduna Park. De supporters gingen er eens goed voor zitten, want tegen het geplaagde Schalke 04 - dat tegen degradatie strijdt - mocht een voetbalshow worden verwacht.

Het tegenovergestelde gebeurde echter. Alles wat mis kon gaan, ging mis voor de thuisploeg. Eerste kregen de bezoekers een bijzondere penalty na een handsbal achterin bij BVB (benut door Daniel Caligiuri) en niet veel later kwamen de gasten op voorsprong nadat Salif Sané uit een hoekschop raakte kopte. En dus moest de ploeg die een punt achter staat op Bayern München in de Bundesliga vol in de achtervolging.

Dat moest het na een uur voetballen ook nog eens doen met een man minder. Marco Reus kreeg rood na een harde tackle op Suat Serdar en toen Caligiuri uit een vrije trap direct daarna de 1-3 aantekende, was het lot beslist in de Kohlenpott-derby. Marius Wolf werd vervolgens ook weggestuurd met direct rood na een smerige overtreding en hoewel Axel Witsel nog voor de aanslutingstreffer zorgde, was het Breel Embolo die de voor Dortmund rampzalige derby in hun nadeel besliste.

Doordat Schalke 04 nummer twee Dortmund de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgde, is de ploeg van Stevens zo goed als helemaal veilig in de Bundesliga. Bovendien zal het resultaat ook in München met gejuich zijn ontvangen: voor Bayern ligt de weg naar de titel zo goed als open als het zondag wint van 1. FC Nürnberg.

{image[332618][right-half][]}Fortuna Düsseldorf - Werder Bremen 4-1

Niet alleen in Dortmund hadden ze vervelende middag, ook Davy Klaassen was maar weinig vrolijk. Hoewel de ploeg bezig was aan een aardige opmars naar boven, lijken ze een streep te kunnen zetten door Europees voetbal. Al na een minuut ging het mis: Benito Raman opende de score voor de thuisploeg en zette zo de toon voor Werder. Na ruim twintig minuten verdubbelde Kenan Karaman de score.

Hoewel Max Kruse niet veel daarna vanaf elf meter wat terug deed, zat er niks meer in dan een pijnlijk verlies voor Klaasen en consorten. Rouwen Hennings maakte na ruim een uur voetbal de derde namens de thuisploeg - die eerder dit seizoen al terecht won van bijvoorbeeld Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Ook Werder Bremen kan aan die rij worden toegevoegd, want het slotakkoord was via Markus Suttner voor de thuisploeg (4-1).

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 0-0

Na het puntverlies van vorige week tegen VfL Wolfsburg heeft Eintracht Frankfurt opnieuw puntverlies geleden. Met Jonathan de Guzman in de basis en Jetro Willems als invaller kwam de dit seizoen zo succesvolle formatie niet tot scoren. Karim Rekik (en Javairo Dilrosun als invaller) hield met zijn geplaagde ploeg (die vijf van de laatste zes officiële duels verloor) de rijen gesloten bezorgde zijn elftal zo een punt.

De remise is bovendien goed nieuws voor Bosz: de Nederlander nadert de nummer vier door de zege van vrijdagavond weer tot op drie punten en mag daardoor nog dromen van Champions League-voetbal.

Overige uitslagen:

RB Leipzig - SC Freiburg 2-1

Hannover 96 - FSV Mainz 05 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen