Tottenham verliest voor het eerst in nieuwe stadion richting Ajax

Tottenham verliest voor het eerst in nieuwe stadion richting Ajax

27 april 2019 – Tottenham Hotspur heeft een slechte generale repetitie gehad in aanloop naar het Champions League-duel met Ajax. In eigen huis verloor de ploeg van Mauricio Pochettino terecht van West Ham United, dankzij een treffer van Felipe Anderson. Ondanks het inbrengen van onder andere Vincent Janssen leed de Spurs eerste nederlaag in het nieuwe stadion en gaat het met een slecht gevoel naar dinsdagavond.Hoewel Tottenham in de eerste helft de betere ploeg was, kreeg het weinig grote kansen. Heung-min Son raakte na tien minuten Lukasz Fabianski, niet veel later was voor Alli vanaf rechts hetzelfde lot toebedeeld. Zonder Jan Vertonghen en Kieran Trippier (beide kregen rust, eerstgenoemde zat niet eens bij de wedstrijdselectie) was Tottenham wel sterker, maar tot grote kansen leidde het niet.

De ploeg van Mauricio Pochettino schoot vooral gevaarlijk van afstand via onder andere Lucus Moura en Juan Foyth, maar uitgespeelde kansen kreeg het amper. Aan de andere kant creëerden de bezoekers uit counters vele kansjes, maar telkens raakte het een been van de Spurs, keeper Lloris of was de poging niet op doel.

Zo waren het vooral twee ploegen die wel blaften naar elkaar, maar niet echt doorbeten. De Spurs had meer balbezit, West Ham United meer schoten en de beste kansen in de tweede helft. Daarin begonnen de bezoekers erg goed én overleefden het een sterke fase van Tottenham, waarna de gasten niet geheel onterecht op voorsprong kwamen. Na een heerlijke pass van Marko Arnautovic kwam de bal voor de voeten van Anderson. Hij schoot heerlijk het eerste tegendoelpunt van de Spurs in het nieuwe stadion tegen de touwen. En West Ham United deed zodoende wat het in 2006 ook in het Emirates Stadium deed: de eerste ploeg zijn die wint in het stadion van de opponent.

Omdat Anderson en ook verdediger Issa Diop het vizier niet op scherp hadden, bleef de schade met 0-1 nog zelfs beperkt. Maar ondanks het inbrengen van Vincent Janssen - die in de slotsecondes nog een kopbal van de lijn gehaald zag worden - en Fernando Llorente werd de eerste nederlaag van de Spurs en dus het slechte gevoel richting Ajax niet meer afgewend. De nederlaag is in de strijd om de derde plaats ook nog eens slechts voor de Spurs: al met al een vervelende middag voor Pochettino in aanloop naar het duel met Ajax.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020