BBC-lezers kiezen Van Dijk met overmacht tot Player of the Year

27 april 2019, 15:06

Virgil van Dijk is een van de genomineerden om speler van het jaar te worden in Engeland. Een prijs die wordt verdeeld en gekozen door collega's, maar als het aan de Engelse supporters ligt, dan wordt de verdediger daadwerkelijk gekozen tot PFA Player of the Year. Hij werd door de lezers van de BBC met grote overmacht (56 procent) gekozen.

Dat blijkt uit een poll van de BBC. Sterling is nummer twee uit de lijst, met iets meer dan 25% van de stemmen. Heung-min Son (6 %), Eden Hazard (4%), Sadio Mané (2%), Sergio Agüero en David Silva (beiden 1%) scoren heel veel lager. De Nederlandse achterhoedespeler wordt dus gezien als de grote favoriet volgens het Engelse publiek.

Afgelopen week werd de verdediger ook al gekozen in het elftal van het jaar en wordt ook door de Engelse media gezien als de grote favoriet om de opvolger te worden van Mohamed Salah. Ook ploeggenoot Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum vindt dat zijn land- en ploeggenoot de eervolle award moet winnen. Niets staat de prestigieuze prijs nog in de weg voor Van Dijk.

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen