Manders blijft realistisch in Den Haag, ondanks de Chinese druk

27 april 2019, 14:02

Hoewel het bij ADO Den Haag op de burele rustig oogt, knettert het achter de schermen regelmatig in de Hofstad. Algemeen directeur Mattijs Manders heeft soms nogal andere doelstellingen voor ogen dan de Chinese eigenaar. Bijvoorbeeld als het gaat om het behalen van Europees voetbal of het schrijven van zwarte cijfers.

Dat vertelt hij in De Telegraaf. Van het gerucht dat Manders op de schopstoel zou zitten, wil de algemeen directeur overigens niets weten."Mijns inziens zijn we juist goed bezig bij ADO Den Haag. De verhouding met China is goed", verzekert hij. Wel weet hij dat er soms spanningen zijn. "Natuurlijk weet ik van de wensen van China om eens zwarte cijfers te schrijven. Maar hoe realistisch is dat, als vorig seizoen zestien van de achttien Eredivisie-clubs operationeel verlies lijden? Het businessmodel van nagenoeg iedere Nederlandse Eredivisie-club is gericht op transferresultaat om rond te komen."

En ook wil de Chinese eigenaar graag Europa in, maar ook dat ziet Manders - die nog wel degelijk denkt te kunnen groeien met ADO Den Haag - als een behoorlijke uitdaging. "Incidenteel zou dat kunnen, maar wil je dat structureel, dan moet UVS (het bedrijf van de Chinese eigenaar) over de brug komen met een kapitaalinjectie. Daarmee zou je in een positieve spiraal terecht kunnen komen, maar geluiden in die richting vang ik niet op uit China."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen