Sterk Liverpool legt na probleemloze avond de druk weer bij City

26 april 2019, 23:01   Bijgewerkt: 26 april 2019, 23:09

Liverpool heeft de druk in de Engelse titelstrijd weer volledig op Manchester City gelegd. De ploeg had in eigen huis geen enkele moeite met de al gedegradeerde hekkensluiter Huddersfield Town. Liverpool werkte mede door twee treffers van zowel Sadio Mané als Mohamed Salah ook aan het doelsaldo (5-0) en zag als kers op de taart Alex Oxlade-Chamberlain een jaar na zijn blessure minuten maken.

Alle hoop in City op puntverlies van Liverpool tegen Huddersfield Town - voor zo ver men daar gezien de in totaal veertien punten die de bezoekers tot dusver behaalden in de Premier League op rekende - kon na enkele seconden al de prullenbak in. Naby Keïta opende namelijk al na vijftien seconden de score na een fout achterin bij Huddersfield Town en maakte zo het snelste doelpunt ooit namens Liverpool in de Engelse competitie.

En zo kon de ploeg van Jürgen Klopp vrijwel vanaf de eerste minuut freewheelend de koppositie terugpakken en toewerken naar de halve finale tegen FC Barcelona in de Champions League. Mané (kopbal) en Salah (wippertje) vonden eveneens het doel in de eerste helft: het duo staat bovenaan de topscorerslijst van Engeland en staat dat na vrijdagavond nog steeds.

Want beide heren waren ook in het tweede bedrijf succesvol bij Liverpool. Mané zette de teller van Liverpool na een uur op vier, terwijl Salah vlak voor tijd de eindstand bepaalde op 5-0. Daniel Sturridge trof direct na rust overigens ook nog doel, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De aanvaller was de vervanger van de geblesseerde Roberto Firmino, maar maakte weinig indruk.

En zo bleef het gedegradeerde Huddersfield Town, met Terence Kongolo en Juninho Bacuna negentig minuten op het veld, maar weinig bespaard. Voor Liverpool was het een probleemloze avond, te meer omdat Virgil van Dijk het duel uiteindelijk kon volmaken. Hij kreeg na een klein uur vol de noppen van Huddersfield Town-spits Steve Mounié op zijn voet, maar kon gelukkig voor iedereen in Liverpool de wedstrijd hervatten.

Omdat Oxlade-Chamberlain ook nog mocht invallen vlak voor tijd - hij raakte 367 dagen geleden zwaar geblesseerd bij The Reds en zat vrijdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie - werd het een zorgeloze vrijdagavond voor Jürgen Klopp. De oefenmeester kan nu rustig toekijken wat concurrent Manchester City zondagmiddag doet op bezoek bij Burnley en richt zich met zijn ploeg op het duel van woensdagavond met FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen