Nederland (dames)
0 – 0
Canada (dames)

Bosz blijft met Bayer met zege in strijd om Europees-ticket

Bosz blijft met Bayer met zege in strijd om Europees-ticket

26 april 2019 – Peter Bosz heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om Europees voetbal. Op bezoek bij FC Augsburg werd ondanks een false start een broodnodige overwinning gepakt door treffers van Kevin Volland, Kai Havertz, Jonathan Tah en Julian Brandt (1-4). Zodoende mag de coach nog hopen op een avontuur in de Europa- of zelfs nog Champions League. Dat Bayer Leverkusen binnen een kwartier met 0-1 achterstond tegen de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw, mag amper een verrassing heten. Want FC Augsburg had de laatste twee duels gewonnen van Eintracht Frankfurt (1-3) en VfB Stuttgart (6-0) en dus zat Bosz niet lekker op de bank toen Kevin Danso uit een hoekschop de score opende.

Bayer reageerde echter direct, want Kevin Volland trok direct de stand gelijk en Lucas Alario leek ook direct de 1-2 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was hij alsnog dichtbij de 1-2, maar hij raakte de lat. Direct na rust viel de goal alsnog én werd hij goedgekeurd, toen Havertz op aangeven van Volland knap afrondde.

Omdat Tah in de slotfase de rebound van een vrije trap promoveerde tot doelpunt, kwam aan de korte zegereeks van FC Augsburg een einde. Julian Brandt - hij nam de vrije trap - kwam vlak voor tijd zelf ook nog op het wedstrijdformulier en besliste de eindstad op 1-4. Bosz, dat Eintracht Frankfurt, Schalke 04 en Hertha BSC nog treft in de laatste drie duels, is door de zege nog altijd volop in de race voor Europees voetbal.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019