FC Twente Vrouwen kampioen na zege op PSV, Ajax gelijk

26 april 2019, 21:35

FC Twente is kampioen van de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Tommy Stoot had vrijdagavond de nodige moeite op bezoek bij PSV, maar won dankzij een laat doelpunt van Jassina Blom in Eindhoven en volgde zo het voorbeeld van de mannen, die kampioen werden in de Eerste Divisie. Regerend titelhouder én achtervolger Ajax liet in eigen huis tegen ADO Den Haag bovendien punten liggen, waardoor de Tukkers ook met een remise kampioen waren geweest. SC Heerenveen won - ondanks het slechte nieuws van eerder op de dag - wel gewoon van Excelsior Barendrecht.

PSV - FC Twente 2-3

Eenvoudig ging het vrijdagavond niet bepaald voor de formatie van Stroot. Hoewel Renate Jansen na twintig minuten profiteerde van geklungel achterin bij PSV, stond het niet veel later alweer gelijk dankzij Sara Yüceil. Direct na de thee kwam Twente opnieuw op voorsprong, dankzij een benutte penalty van Joëlle Smits maar opnieuw kwam PSV terug. Katja Snoeijs kopte namelijk een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Erger werd het voor FC Twente niet, want een derde treffer van PSV werd afgekeurd wegens buitenspel. Diep in blessuretijd maakte Blom aan alle spanning een einde: zij tekende voor de 2-3 en bezorgde FC Twente de tweede titel binnen een week.

Ajax - ADO Den Haag 1-1

Wat de uitslag in Eindhoven ook zou zijn, Ajax wist dat het in eigen huis ADO Den Haag moest verslaan om nog een goede uitgangspositie te houden op de titel - met de topper tegen Twente in het achterhoofd van komende week. Na acht minuten kopte Pia Rijsdijk namens de bezoekers echter direct de 0-1 op de borden, waardoor Twente virtueel al kampioen was.

Tien minuten later was de stand echter alweer gelijk, omdat Eshly Bakker vanaf elf meter de gegeven penalty benutte. Ondanks een flink slotoffensief scoorden de Amsterdammers niet meer en omdat FC Twente dat nog wel deed in de slotfase, gaat zal de topper komende week tegen FC Twente alleen nog voor de Amsterdamse eer zijn.