Heerenveen onderzoekt optie om vrouwentak te redden

26 april 2019, 20:32

SC Heerenveen gaat onderzoeken of het vrouwenteam volgend seizoen toch niet alsnog in de Eredivisie actief kan blijven. Vrijdag werd bekend dat de stekker uit het dameselftal wordt gehaald door de stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen, maar de BVO gaat kijken of er toch nog iets mogelijk is richting komend seizoen.

'Afgelopen zomer verlengde sc Heerenveen de sponsorverbintenis met de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen met twee jaar om daarmee een van de belangrijkste pilaren onder het vrouwenvoetbal van Heerenveen te blijven. Tijdens gesprekken die de afgelopen periode zijn gevoerd, is voorgesteld om het sponsorbedrag te verdubbelen', schrijft Heerenveen in eenes statement. 'Als sponsor van het Vrouwenvoetbal Heerenveen wil sc Heerenveen samen met andere betrokkenen zoals de Gemeente Heerenveen en de KNVB onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het vrouwenvoetbal in Heerenveen een vervolg te geven.'

Mogelijk blijft de ploeg - van wie bekend werd dat het na twaalf jaar stopt met vrouwenvoetbal - dus toch nog actief in de Eredivisie. De financiële basis onder het fundament zou volgens voorzitter Froukje Hofma te onstabiel zijn om het nog te continueren. Omdat eerder ook Achilles '29 zich terugtrok, zouden er nog maar zeven teams overblijven in de Eredivisie Vrouwen.

Lees ook: 'Heerenveen Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen