Kongolo blij bij Heerenveen, ondanks gering aantal speelminuten

26 april 2019, 15:44

Voor Rodney Kongolo is zijn avontuur bij SC Heerenveen sportief gezien nog niet hetgeen wat hij er direct van had verwacht: met acht Eredivisie-optredens (waarvan vrijwel alleen invalbeurten) is de speeltijd van de middenvelder zeer beperkt. Toch geniet hij in Friesland. "Ondanks dat ik vaak op de bank zit, heb ik het goed naar mijn zin bij de club, want ik krijg veel hulp van teamgenoten."

Dat vertelt hij tegenover GrootHeerenveen. "Ik kan elke dag voetballen. Ik doe elke dag wat ik leuk vind", nuanceert hij zijn reserveplaats bij SC Heerenveen. "Mijn kansen gaan komen, daar ben ik van overtuigd. Mijn eerste doel is veel spelen. Ik ken mijn kwaliteiten, als controlerende middenvelder heb ik een goede techniek en ben agressief in de duels. Ik kan gewoon goed voetballen."

Daar haalt Kongolo vertrouwen uit, want dat hij niet veel speelt, doet hem uiteraard pijn. "Ik vind het jammer dat ik niet veel speelminuten krijg. Ik wil heel graag elke week spelen, maar de trainer bepaalt de opstelling. Het enige wat ik kan doen is hard trainen en mezelf laten zien. En als ik mag invallen, moet ik er staan." Onder interim-coach Johnny Jansen kreeg hij direct in het eerste duel speeltijd, maar daarna niet meer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen