Transferweekje: Vlap, Reis en renovatie van FC Twente

Transferweekje: Vlap, Reis en renovatie van FC Twente

27 april 2019 – Als het seizoen zijn climax nadert en de zomerse transferwindow in beeld komt, gaat de geruchtenmolen steeds meer draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Met onder andere Memphis Depay, Michel Vlap en Martin Ødegaard.Memphis overbodig
Steeds meer signalen wijzen op een vertrek van Memphis Depay bij Olympique Lyon. Volgens L'Équipe is de Franse club bezig met de selectie voor volgend seizoen en is daarin geen plaats voor de Nederlander. De toonaangevende sportkrant meldde eerder dat Memphis zelf ook een vertrekwens heeft. De Oranje-international zit dit seizoen regelmatig op de bank bij Les Gones, voor wie hij vrijdagavond nog wel scoorde. Liverpool zou hem zien als goed alternatief, mocht een van hun huidige aanvallers vertrekken. Geïnteresseerde clubs moeten een tweejarig contract afkopen bij Lyon, dat naar verluidt dertig miljoen euro vraagt.

Steeds meer clubs voor Vlap
De belangstelling voor Michel Vlap neemt steeds meer toe. Anderlecht blijft terugkeren als geïnteresseerde club en volgens Voetbal International kan de smaakmaker van sc Heerenveen ook naar Duitsland. Het Belgische KRC Genk is de meest recente club die in verband wordt gebracht met de 21-jarige Fries. De koploper uit België zoekt een vervanger voor de al vertrokken Alejandro Pozuelo. Sport/Voetbalmagazine weet dat Vlap één van de kandidaten is. Echter schrikt de vraagprijs af. Heerenveen wil de hoofdprijs (meer dan 5,5 miljoen euro) voor Vlap, die tot de zomer van 2022 vastligt in het Abe Lenstra Stadion. Voordeel voor Genk is dat de club in de Champions League gaat spelen, mits het kampioen wordt. En daar zal Vlap toch ook van dromen?

Wat gaat er gebeuren met Ødegaard
Dat Ajax interesse heeft in Martin Ødegaard, is een publiek geheim. De Noor liet in de ArenA aan alle fans zien waarom hun club hem snel moet inlijven, de achterban is na het duel overtuigd. Maar wat gaat er met hem gebeuren? Volgens De Gelderlander heeft Ajax veel concurrentie uit Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het Spaanse Marca weet dat Real Madrid de middenvelder helemaal niet van de hand wil doen, omdat ze in de twintigjarige voetballer in de toekomst nog een aanwinst zien. Als Ajax wil toeslaan, dan zal het dus niet alleen doortastend moeten handelen, maar ook de portemonnee moeten trekken.

Reis van Groningen via Barcelona naar Sevilla
De naam van Ludovit Reis gaat inmiddels al langere tijd rond in Barcelona en ook afgelopen week waren er weer de nodige ontwikkelingen. Catalunya Radio weet dat de topclub zo'n 2,5 miljoen euro gaat betalen voor de tiener en dat is een stuk minder dan de eerder gecommuniceerde vijf á zes miljoen euro. Tegenover RTV Noord liet Hans Nijland echter nog weten dat er geen akkoord is met de Catalanen, toch schreef Estadio Deportivo al dat de deal inderdaad doorgaat en dat hij niet aansluit bij Barça B, maar direct wordt verhuurd aan Real Betis Sevilla. Hoe de route van Reis er precies uit gaat zien, is nog twijfelachtig. Maar richting Spanje gaat hij hoe dan ook.

Renovatie FC Twente
Het is inmiddels algemeen bekend dat FC Twente afscheid gaat nemen van Marino Pusic: onder andere TC/Tubantia meldt dat de coach ondanks het kampioenschap in de Eerste Divisie ruimte moet maken voor een nieuwe man. Maar ook de selectie gaat op de schop: liefst veertien contracten lopen af en mogelijk worden ook spelers met een doorlopende verbintenis van de hand gedaan. De club heeft namelijk weinig budget voor nieuwe spelers en zou op die manier geld in kas willen brengen. Feit is dat Ted van Leeuwen wederom een bijzondere drukke zomer staat te wachten. Hoe ziet de ploeg van de Tukkers er volgend jaar in de Eredivisie uit?

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win drie keer je inzet!

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 mei 2019

  2. donderdag 23 mei 2019