'Schotse bond heeft Advocaat op het oog als bondscoach'

26 april 2019, 14:00

Dick Advocaat is in beeld om de nieuwe bondscoach te worden van Schotland. De 71-jarige trainer staat volgens het Algemeen Dagblad op een lijst met onder anderen Sven Göran Eriksson en Felix Magath. Komende zomer loopt het contract van Advocaat bij FC Utrecht af.

De Schotse voetbalbond is op zoek naar een opvolger van de ontslagen Alex McLeish, die de laan werd uitgestuurd nadat Schotland in de EK-kwalificatiereeks met 3-0 verloor van Kazachstan. Advocaat, die geen trek had in Feyenoord, zou wel oren hebben naar een baan als bondscoach. Tussen 1998 en 2002 was hij als trainer van Glasgow Rangers al in Schotland werkzaam.

Advocaat heeft de nodige ervaring als bondscoach. Zo was hij in het verleden de keuzeheer van Oranje, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland en Servië. Wordt Advocaat de bondscoach van Schotland, dan krijgt hij de zware taak om de Schotten naar het komende EK te loodsen. Het Britse land veroverde tot nu toe drie punten in twee wedstrijden in een groep met onder meer België en Rusland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen