Speler van de Midweek: Tadic on fire in Johan Cruijff ArenA

26 april 2019, 13:00

Dusan Tadic blijft maar on fire voor Ajax. Dit seizoen was de Serviër al bij 36 Amsterdamse competitiedoelpunten betrokken. Dinsdag tegen Vitesse (4-2) maakte Tadic er weer twee en bereidde hij het openingsdoelpunt van zijn maatje Hakim Ziyech voor. Het levert hem de titel Speler van de Midweek bij FCUpdate.nl op.

Tadic is vooral on fire als hij in de Johan Cruijff ArenA speelt. In de laatste tien Eredivisie-duels was het in eigen huis minimaal één keer raak. Alleen tegen Heracles Almelo, Willem II en ADO Den Haag stapte hij zonder doelpunten van het veld. Het toont nog maar eens aan dat Tadic iedere cent van de 11,4 miljoen euro waard is.

Door zijn twee doelpunten tegen Vitesse houdt Tadic zicht op de topscorerstitel van de Eredivisie. Luuk de Jong bleef in de midweekse speelronde droog staan, ook al claimde hij de 0-2 van Michal Sadilek. Daardoor is het verschil tussen beide doelpuntenmakers drie doelpunten. Voor Tadic staat de teller na 32 wedstrijden op 24. Het gegeven dat Tadic in de tweede seizoenshelft voor eigen publiek altijd scoort, geeft hem een reële kans op het pakken van de topscorerstitel.

Opvallend aan de cijfers van Tadic: hij maakte negen doelpunten uit een strafschop. Geen enkele Eredivisie-speler mocht dit seizoen zovaak aanleggen vanaf elf meter. Daarbij miste Tadic ook nog een penalty. In de spectaculaire 4-4 tegen sc Heerenveen stopte Warner Hahn zijn inzet. Die misser kostte Ajax toen de drie punten én de koppositie. Kost het Tadic met terugwerkende kracht ook de topscorerstitel?

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen