Wotte kan terugkeren: Congo accepteert diskwalificatie

Wotte kan terugkeren: Congo accepteert diskwalificatie

26 april 2019 – De kans dat Mark Wotte terugkeert bij Marokko onder 23 wordt steeds groter. DR Congo heeft zich neergelegd bij diskwalificatie in het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup en krijgt Marokko een nieuwe kans. Mogelijk met Wotte, die moest vertrekken nadat Congo de Atlasleeuwen aanvankelijk uitschakelde. Maar wat bleek: Congo speelde het tweeluik tegen Marokko met een te oude speler.Dankzij oplettendheid van Wotte tekende de Marokkaanse bond met succes protest aan. Aanvoerder Arsene Zola bleek niet speelgerechtigd. Hij is geboren in 1996, terwijl alleen spelers vanaf het geboortejaar 1997 mee mogen doen. Zola speelde op een paspoort met een verkeerd geboortejaar.

"Bij de wedstrijdvoorbereiding was me al opgevallen dat hun aanvoerder Arsene Zola op alle websites stond met het geboortejaar 1996, terwijl alleen spelers met geboortejaar 1997 mochten deelnemen", vertelt Wotte aan De Telegraaf. "Dat heb ik aangekaart, waarna Marokko protest heeft aangetekend bij de CAF, de Afrikaanse voetbalfederatie

Nu Congo de diskwalificatie geaccepteerd heeft, wacht Marokko een tweeluik met de leeftijdsgenoten van Mali. De winnaar kwalificeert zicht voor de jeugdeditie van de Afrika Cup. Hier vallen ook drie plaatsingsbewijzen voor de Olympische Spelen in Tokyo te verdienen.

Wotte gaat in gesprek met de Marokkaanse bond om de nieuwe situatie te bespreken. Het lijkt aannemelijk dat hij terugkeert in zijn functie. De afspraak was dat hij zou vertrekken als Marokko zich niet zou plaatsen voor de Olympische Spelen. Die droom valt dus alsnog te realiseren.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019